Presedintele unei companii media sustine ca Shen Yun e "foarte chinezesc din punct de vedere cultural"

Olga Meshcheryakova l-a însoţit pe Eugene Piskounov la spectacolul de   deschidere al Shen Yun Performing Arts de la Lincoln Center din New York City, joi, 23 iunie 2011.
Olga Meshcheryakova l-a însoţit pe Eugene Piskounov la spectacolul de deschidere al Shen Yun Performing Arts de la Lincoln Center din New York City, joi, 23 iunie 2011. (Epoch Times)

Eugene Piskounov este presedinte si manager general la NTV America, o companie media rusa. El a participat joi la spectacolul de deschidere al Shen Yun Performing Arts de la Lincoln Center din New York City, pe 23 iunie.

Piskounov este un fan al culturii chineze si a numit reprezentatia minunata. I-a placut in mod special piesa cu tobele, intitulata Tobosarii Curtii Tang. In acest dans, artistii joaca rolurile tobosarilor din armata Tang, care transmiteau comenzile trupelor, si ii aliniau pentru lupta.

"Imi place tehnologia si fundalul care utilizeaza efecte speciale, a declarat dl Piskounov, vorbind despre fundalul animat al Shen Yun, care este notabil pentru crearea aparitiei artistilor unul cate unul pe scena direct din fund.

"N-am mai vazut asa ceva. Este foarte chinezesc din punct de vedere cultural."

El a continuat, elaborand cu privire la aprecierea sa pentru cultura chineza. "Istoria chineza de 5000 de ani este foarte bogata, au o multime de traditii pe care le continua," a declarat Piskounov. "Dansul este foarte echilibrat din punct de vedere coregrafic."

"Imi place foarte mult spectacolul," a declarat invitata Piskounov, designerul de rochii Olga Meshcheryakova, tot din New York. Ea a fost impresionata de dansul Plum Blossom (Floare de prun), care transmite spiritul acestei flori, in cultura traditionala chineza ea fiind perceputa ca afisarea curajului in mijlocul adversitatii, inflorind chiar si sub zapada. "A fost frumos", a relatat ea cu entuziasm.

"Chiar imi plac tinutele, rochiile si culorile stralucitoare. Aceste lucruri sunt unice pentru poporul chinez", a spus ea. Fiecare dintre mai multe mii de constume Shen Yun sunt facute manual, noi costume fiind create in fiecare sezon.

Cand a fost intrebata daca ea va recomanda spectacolul altora, ea a raspuns: "Bineinteles!"

Compania Shen Yun Performing Arts New York sustine spectacole la teatrul David H. Koch din Lincoln Center din New York, intre 23-26 iunie. Pentru mai multe informatii, vizitati ShenYunPerformingArts.org

The Epoch Times este onorat ca sponsor al Shen Yun Performing Arts.

Reportaj de Andrea Hayley si Mark Jackson.