Preşedintele UEFA vrea 16 echipe europene la CM de Fotbal din 2026

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.
Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin. (Sportsnet/twitter)

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a anunţat FIFA că vor fi consecinţe neplăcute dacă Europa nu va primi cel puţin 16 locuri la ediţia din 2026 a Cupei Mondiale, la care vor participa în premieră 48 de echipe, relatează DPA, citată de Agerpres.

Ceferin a declarat pentru New York Times că nu va accepta mai puţin de 16 echipe europene la CM 2026, iar acestea să fie repartizate toate în grupe diferite: ''Şaisprezece echipe şi fiecare echipă europeană în grupe diferite este linia roşie. Asta se va întâmpla sau vom face lucrurile să se complice''.

În prezent, Europa are 13 locuri rezervate la Cupa Mondială. La turneul final din 2026 vor participa 48 de echipe repartizate în 16 grupe de câte 3 echipe, primele 2 clasate din fiecare grupă urmând să joace în şaisprezecimi.

Preşedintele UEFA a adăugat că anumite federaţii europene au cerut mai mult de 16 locuri, dar Ceferin a preferat o linie moderată: ''Spun că ar trebui să fim realişti. Dacă aş spune că dorim jumătate din locurile la Cupa Mondială, aş fi arogant''.

Repartizarea locurilor la CM din 2026 se va stabili la Congresul FIFA din Bahrain ce va avea loc în luna mai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport