Preşedintele Trump îl nominalizează pe Christopher Wray la conducerea FBI

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri că îl nominalizează pe Christopher Wray - fost asistent al Procurorului General în timpul administraţiei Bush - în funcţia de director al FBI.
Christopher Wray
Christopher Wray (Getty Images)

Christopher Wray a ocupat funcţia de asistent al Procurorului General al SUA în timpul preşedintelui american George W. Bush.

“Îl voi nominaliza pe Christopher A. Wray, un om cu recomandări impecabile, să fie noul director al FBI. Ulterior vom publica detalii”, a anunţat Trump într-un mesaj postat pe Twitter.

Wray a avut un rol major în răspunsul dat de Departamentul de Justiţie la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001 şi a monitorizat echipa care a investigat compania americană de energie Enron.

Trump l-a concediat luna trecută pe James Comey de la conducerea FBI, precizând că decizia s-a datorat faptului că atât el cât şi publicul şi-au pierdut încrederea în abilitatea directorului de a-şi îndeplini sarcinile.

Numeroşi politicieni democraţi, şi chiar unii republicani, şi-au exprimat public îndoielile cu privire la justificarea oferită de Trump pentru concedierea lui James Comey – şi anume, faptul că acesta nu a tratat în mod corespunzător investigaţia asupra candidatei prezidenţiale democrate Hillary Clinton şi a utilizării de către aceasta a unui server privat de emailuri pe vremea când deţinea funcţia de secretar de stat.

Ulterior, unele publicaţii americane au raportat, marţi, că fostul director FBI a scris un memoriu în care descrie că Trump i-a cerut să renunţe la anchetarea legăturilor lui Flynn cu Rusia. Fostul consilier a fost concediat pentru că l-a indus în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence în ceea ce priveşte discuţiile sale cu ambasadorul rus în SUA. Trump a negat că ar fi făcut vreo presiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe