Preşedintele sârb - Turkish Stream nu poate trece prin Serbia

Preşedintele sârb Tomislav Nikolic.
Preşedintele sârb Tomislav Nikolic. (ANDREJ ISAKOVIC / AFP / GettyImages)

Preşedintele sârb Tomislav Nikolic a declarat că traversarea gazoductului Turkish Stream pe teritoriul sârb este exclusă, conform site-ului Novinite.

Într-un interviu pentru agenţia de ştiri Interfax el a descris implementarea proiectului gazoductului Turkish Stream în Serbia ca fiind imposibilă, adăugând că ţara nu va primi gaz din această sursă.

El a exprimat opoziţia Serbiei faţă de sancţiunile împotriva Rusiei, dar a declarat că atunci când ţara sa va deveni membră a Uniunii Europene va trebui să respecte politica externă comună a blocului european.

Nikolic, fiind citat de agenţiile locale de ştiri, a declarat pentru Interfax că obţinerea unei soluţii pentru problema din Kosovo a fost o cerinţă de bază pentru intrarea în UE, iar relaţiile cu Moscova şi sancţiunile impuse asupra Rusiei ar putea deveni o problemă de îndată ce Serbia va obţine statutul de membră UE.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe