Preşedintele polonez promite că se opune "experimentelor sociale" care ar încerca să lovească unitatea familiei

Andrzej Duda (Preşedintele Republicii Polone),
Andrzej Duda (Preşedintele Republicii Polone), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele polonez, Andrzej Duda, a promis că se opune tipului de „experimente sociale” efectuate asupra copiilor în unele ţări occidentale, care au dus la eroziunea familiei tradiţionale.

Vorbind în timpul unui miting de campanie în oraşul Poronin înaintea alegerilor din 28 iunie, Duda a afirmat că va continua politicile pro-familie.

„Au fost politici de demnitate pentru polonezi şi Polonia - o luptă demnă pentru interesele poloneze oriunde unde trebuia rostit adevărul despre aceste interese. Nu m-am temut niciodată să fac asta”, a afirmat el.

Căsătoria între persoane de acelaşi sex, faţă de care se opune majoritatea populaţiei poloneze, este interzisă în constituţia poloneză, iar Duda şi-a subliniat îngrijorarea pentru modul în care mişcarea LGBT s-a dezvoltat în alte ţări afirmând că ar fi o putere politică, nu ca o cauză pentru drepturile civile.

„Încearcă să ne convingă că LGBT este o categorie de oameni, dar este o ideologie”, a menţionat preşedintele polonez.

Adăugând că beneficiile sociale pentru încurajarea familiilor puternice vor fi menţinute, Duda a promis, de asemenea, să-i apere pe copii de „experimentele sociale”.

„Atâta timp cât am putere, vă promit că voi proteja întotdeauna familia noastră, familia noastră tradiţională conformă cu modelul nostru polonez. Nu voi permite introducerea experimentelor, mai ales în cazul în care copiii noştri vor fi folosiţi în aceste experimente. Nu permit asta”, a declarat preşedintele.

Polonia a rezistat, în mare, politicilor multiculturaliste şi de identitate, promovate de alte naţiuni occidentale şi a blocat solicitările UE de a accepta migranţi din ţările musulmane.

Prim-ministrul polonez, Mateusz Morawieck, a preluat şi el mesajul lui Duda, încurajând oamenii să aibă mai mulţi copii, spunând: „Nu există Polonie puternică fără familii puternice.”