Preşedintele Italiei: "A venit momentul ca România să fie parte a Schengen”

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella.
Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella. (Wikipedia)

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit luni, la Roma, cu omologul său italian, Sergio Mattarella. În cadrul întâlnirii a fost abordată şi tema aderării României la spaţiul Schengen, prilej cu care preşedintele Mattarella a declarat că a venit momentul ca România să fie parte a spaţiului Schengen şi a reiterat sprijinul său şi al Guvernului italian pentru acest obiectiv al României.

"A venit momentul ca România să fie parte a Schengen”, a declarat preşedintele italian, potrivit unui comunicat de presă al preşedinţiei române.

În cadrul discuţiilor purtate la Palatul Quirinale, a fost menţionată importanţa comunităţii româneşti din Italia şi a celei italiene din România, ca punte solidă de legătură şi cooperare între cele două ţări.

"Preşedintele Sergio Mattarella a ţinut să precizeze contribuţia însemnată a românilor din Italia la dezvoltarea economică a ţării. La rândul său, preşedintele Iohannis a mulţumit omologului său pentru susţinerea acordată de autorităţile italiene integrării comunităţii româneşti în societatea italiană", mai informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit lui Iohannis, comunitatea românească din Italia este "la fel de importantă atât pentru Italia, cât şi pentru România".

De asemenea, în contextul agendei europene actuale, referindu-se la problematica relaţiilor externe ale UE, Klaus Iohannis a menţionat importanţa asigurării unei perspective europene pentru Republica Moldova, summitul de la Riga din luna mai reprezentând un moment – cheie în acest sens. La rândul său, preşedintele Mattarella a dat asigurări că Italia va susţine abordarea României privind sprijinirea Republicii Moldova.

Administraţia Prezidenţială mai arată că Sergio Mattarella a mulţumit României pentru poziţia avută în cadrul Consiliului European extraordinar de săptămâna trecută de la Bruxelles, pe tema migraţiei, spunând că ţara noastră a fost unul dintre statele care au dat dovadă de cea mai mare sensibilitate pentru această problematică.

Preşedintele Klaus Iohannis efectuează luni şi marţi o vizită oficială în Italia, pe durata căreia are întrevederi atât cu oficiali italieni de top, cât şi cu reprezentanţi ai diasporei româneşti.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.