Preşedintele francez cere Rusiei să nu îl mai susţină pe Assad

După ce l-a înlocuit pe ministrul francez de Externe Laurent Fabius, preşedintele francez a cerut Rusiei, într-un interviu televizat, să pună capăt atacurilor sale aeriene din Siria.
Preşedintele francez Francois Hollande.
Preşedintele francez Francois Hollande. (Captură Foto)

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut joi Rusiei să nu mai facă rău civililor din Siria, reiterându-şi apelul că preşedintele sirian Bashar al-Assad trebuie să plece de la putere.

“Cer o încetare a acţiunilor ruseşti deoarece există mii de oameni strămutaţi din cauza bombardamentelor”, a afirmat Hollande într-un interviu televizat, după o restructurare a cabinetului francez.

“Trebuie să ne asigurăm că Bashar al-Assad renunţă la putere”, a adăugat liderul francez, conform Reuters.

Mai mult, Hollande a declarat că Assad îşi masacrează poporul, cu ajutorul Moscovei.

În acelaşi timp, Hollande l-a lăudat pe noul său ministru de Externe, Jean-Marc Ayrault, susţinând că acesta este un experimentat fost premier pregătit să preia activitatea Franţei în Siria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe