Preşedintele Federaţiei americane de tenis: US Open "trebuie să aibă loc"

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (US Open.org)

Federaţia americană de tenis a declarat, marţi, că intenţionează să nu anuleze turneul de Mare Şlem US Open, programat în perioada 31 august-13 septembrie, în pofida pandemiei de coronavirus Wuhan, răspândită în întreaga lume.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei de tenis din SUA, Danny Zausner - organizatorul turneului - a declarat că US Open "trebuie să aibă loc" începând cu data de 24 august, prima zi a calificărilor pentru tabloul principal. Zausner a apărut alături de primarul Bill de Blasio la conferinţa de presă, care a avut loc la Flushing Meadows, transformat acum într-un spital improvizat de 350 de paturi pentru a face faţă numărului mare de pacienţi cu virus comunist chinez.

De fapt, evenimentele publice de masă, precum mitinguri, parade mari sau evenimente sportive pot fi ocazii de răspândire a coronavirusului.

În contextul stării grave în care se află nordul Italiei din cauza conranvirusului, în presă au apărut rapoarte despre meciul de fotbal din Liga Campionilor, desfăşurat la Milano, pe 19 februarie, la care au participat în jur de 40.000 de locuitori din Bergamo. Evenimentul a fost descris drept o „bombă bacteriologică” în timpul căreia „virusul a fost răspândit pe scară largă”, potrivit primarului Giorgio Gori.

În Italia, primarul de stânga al Florenţei şi activişti de stânga cereau italienilor să îmbrăţişeze chinezi pe stradă pentru a face campanie împotriva stigmatizării, în ciuda faptului că mii de lucrători migranţi chinezi aflaţi în momentul respectiv în nordul Italiei puteau fi transmiţători asimptomatici ai virusului Wuhan.

Referitor la turneul de Mare Şlem de la Wimbledon, se aşteaptă ca organizatorii turneului All England Lawn Tennis Club (AELTC) să anunţe astăzi anularea competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit vicepreşedintelui Federaţiei germane de tenis Dirk Hordorff.