Preşedintele CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă, a murit la 62 de ani

Culiţă Tărâţă
Culiţă Tărâţă (Epoch Times România)

În vârstă de 62 de ani, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza unor afecţiuni cardiace.

Aflat în concediu medical în ultimele şase luni, Culiţă Tărâţă făcea chimioterapie la clinica AKH din Viena şi venea foarte rar la Consiliul Judeţean.

Culiţă Tărâţă a câştigat două mandate de deputat (2000-2004, 2008-2012) sub egida PSD, iar în 2011 a părăsit tabăra social-democraţilor pentru a deveni fondator şi vicepreşedinte al UNPR, partidul condus de Gabriel Oprea. Un an mai târziu, politicianul a câştigat preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ.

Culiţă Tărâţă, de profesie inginer agronom, a fost fondatorul Holdingului TCE 3 Brazi care a administrat şi exploatat Insula Marea a Brăilei, cea mai mare suprafaţă arabilă a ţării - devenind astfel cel mai mare beneficiar al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), lucru pus pe seama relaţiilor sale politice.

Preşedintele CJ Neamţ a primit insula în regim de arendă de la ADS timp de 10 ani şi s-a îmbogăţit. Însă, în ciuda acestui lucru politicianul este şi cel mai mare datornic al ADS, agenţia având de recuperat 99 de milioane de lei de la familia lui Culiţă Tărâţă.

Dosarele l-au ocolit

Preşedintele CJ Neamţ nu a dat niciodată cu subsemnatul la DNA, în ciuda faptului că pe masa instituţiei se află două dosare în care firma controlată de familia Tărâţă este implicată direct sau indirect, unul privind fraudarea fondurilor europene şi altul în care judecătoarea cu rea-credinţă atribuţiilor care decurgeau din funcţia de judecător şi a creat un avantaj patrimonial companiei deţinute de familia Tărâţă, relatează qmagazine.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne