Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, găsit incompatibil de ANI

Niculae Havrileţ
Niculae Havrileţ (Epoch Times România)

Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) de incompatibilitate.

Potrivit ANI, începând cu data de 06 iunie 2012, Havrileţ deţine, simultan cu funcţia de Preşedinte cu rang de Secretar de Stat al ANRE, şi funcţia de Director general al SC GASCOP SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfăşoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE.

"Potrivit art. 4, pct. 34 din Legea nr. 160/2012, „membrii comitetului director nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăţi comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE, în condiţiile legii”. arată ANI, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

ANI mai susţine că preşedintele ANRE a încălcat şi dispoziţiile art. 84, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de secretar de stat, funcţia de subsecretar de stat şi funcţiile asimilate acestora sunt incompatibile cu exercitarea altei funcţii publice de autoritate, precum şi cu exercitarea funcţiilor prevăzute la alin. (1), lit. c)”, respectiv „funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu […] funcţia de[…] director general […] la societăţile comerciale […]”.

Anunţat despre declanşarea procedurii de evaluare, Niculae Havrileţ a depus la dosar un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.