Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a demisionat din funcţia de primar al Sibiului

11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru  funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis
11 august 2014, Alianţa Creştin Democrată, desmnarea candidatului pentru funcţia de Preşedinte al României. În imagine, Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Preşedintele ales, Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că şi-a depus mandatul de primar al Sibiului, demers necesar pentru a putea prelua mandatul de preşedinte al României şi le-a mulţumit sibienilor pentru sprijinul pe care i l-au acordat în cei peste 14 ani cât a fost primar.

”Mulţumesc sibienilor care de patru ori mi-au acordat încrederea lor. (...) Pentru mine a fost o onoare şi o plăcere să le fiu primar timp de 14 ani şi jumătate. Mulţumesc tuturor colegelor şi colegilor din primărie şi din toate instituţiile cu care am lucrat”, a declarat Iohannis, citat de Mediafax, arătând că Sibiul a devenit Capitală Europeană, iar ulterior unul din oraşele cele mai cunoscute şi admirate din România.

Preşedintele ales a mai anunţat că urmează o şedinţă a Consiliului Local Sibiu pentru alegerea unui primar interimar, adăugând că va reveni la Sibiu, pentru că, deşi va fi preşedintele României şi al tuturor cetăţenilor români din ţară sau diasporă, pentru el Acasă înseamnă Sibiu:

”Atunci când spun acasă, spun Sibiu!”, a afirmat viitorul preşedinte.

În prezent, atribuţiile de primar ale lui Klaus Iohannis sunt exercitate, ca interimar, de viceprimarul Astrid Fodor (FDGR).