Presa de la Moscova: Ne-ar plăcea să credem că Igor Dodon nu este printre intermediarii lui Plahotniuc în raport cu Rusia

Conflictul între Plahotniuc şi Dodon ar putea fi un joc pentru public, iar preşedintele R. Moldova este suspectat că ar acţiona precum ministrul lui Plahotniuc pentru relaţiile cu Rusia, scrie Moskovskii Komsomolets.
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc
Igor Dodon şi Vladimir Plahotniuc (facebook.com/valeriu munteanu)

Publicaţia rusă Moskovskii Komsomolets, după rezultatele scrutinului parlamentar din Republica Moldova scrie că liderul de facto al ţării este democratul Vlad Plahotniuc dar care are relaţii glaciale nu doar cu Rusia, dar şi cu UE, de aceea în subiecte de politică externă acesta este nevoit să acţioneze prin intermediari, printre care ar putea fi şi Igor Dodon.

Mihail Rostovskii, autorul editorialului întitulat „Capcana moldovenească pentru Putin: Dodon şi Plahotniuc acţionează în tandem?”- despre un preşedinte de paiaţă sau de ce Igor Dodon „nu poate nimic”, notează că formal, Partidul Socialiştilor afiliat preşedintelui a ocupat primul loc în alegeri, dar acest "prim loc" nu este suficient pentru a obţine dreptul de a forma guvernul care probabil va fi format de către o coaliţie a altor partide parlamentare căreia cel mai probabil îi va "comanda muzica" Vlad Plahotniuc.

În context, Mihail Rostovskii reaminteşte că la Moscova, Plahotniuc este considerat un criminal şi, în acelaşi timp, un "înşelător" politic - un om care, în principiu, nu-şi onorează cuvântul şi nu poate fi de încredere.

Ne-ar plăcea să credem că printre intermediarii liderului PDM nu este şi Igor Dodon, subliniază publicaţia rusă precizând însă că această siguranţă nu există mai degrabă apărând suspiciunea: „nu este conflictul între Plahotniuc şi Dodon un joc pentru public? Sunt cei doi politicieni într-o înţelegere secretă? Dodon nu acţionează ca "ministrul lui Plahotniuc pentru relaţiile cu Rusia?".

„Preşedintele sau nu vrea sau nu poate să-şi cimenteze vorbele cu fapte. Până lucrurile nu se vor schimba, relaţiile moldo-ruse sub guvernarea lui Igor Dodon nu vor ieşi din impas”, transmite Moskovskii Komsomolets.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe