Preoţi ruşi aruncă apă sfinţită din avion pentru a curăţa populaţia de patimile "beţiei şi preacurviei"

"Lumina vine de la răsărit". Dar nu din Rusia.
Cupolele aurite ale catedralelor Kremlinului întâmpină turiştii din Moscova.
Cupolele aurite ale catedralelor Kremlinului întâmpină turiştii din Moscova. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)

Preoţii ortodocşi ruşi din oraşul Tver au mers către înalturi pentru a salva locuitorii de „beţie şi preacurvie”, zburând într-un avion pentru a stropi oraşul cu apă sfinţită de sus.

Mitropolitului Sava al Tverului i s-a alăturat părintele Alexander Goriacev şi alţi doi prelaţi, pentru a efectua binecuvântarea aeriană, în onoarea Zilei împotriva beţiei, relatează site-ul local Tvernews.com citat de MoscowTimes.

Preoţii au adus 70 de litri de apă sfinţită pentru slujbă, precum şi două icoane: „Potirul nesecat”, despre care se spune că îi vindecă pe cei care suferă de alcoolism şi dependenţă de droguri şi o icoană a lui Ioan Botezătorul.

La bordul avionului s-a aflat şi un cuplu căsătorit care susţine că soţul s-a vindecat miraculos de patima beţiei.

Nu este clar de ce 70 de litri de apă sfinţită a fost considerată cantitatea ideală pentru a combate patimele localnicilor din Tver.

"Orice boală provine de la un virus, iar un virus este un demon. Prin urmare, orice boală este în primul rând o boală spirituală", a explicat Goriacev.

Odată ce avionul a atins o altitudine de 200 - 300 de metri, au început binecuvântările.

Mitropolitul Sava a ţinut o slujbă înainte de a turna apă sfinţită din uşa deschisă a avionului.

Pe de altă parte, Sava şi Goriacev i-au mustrat pe criticii acţiunii. „Ce glumă? Că încercăm să ajutăm oamenii să scape de boli? Promovăm oprirea consumului de alcool, a drogurilor şi a preacurviei - este acest lucru de râs?”, a declarat Goriacev pentru Tvernews.com când a fost întrebat dacă oamenii vor lua acţiunea în serios.

„Lasă-i să râdă şi noi ne facem treaba”, a spus acesta.