Premiile Oscar 2017: ”La La Land”- Cel mai bun regizor, Damien Chazelle. Dar şi cel mai tânăr din istoria Premiilor

Regizorul Damien Chazelle acceptându-şi Oscarul
Regizorul Damien Chazelle acceptându-şi Oscarul (Kevin Winter/Getty Images)

Damien Chazelle a câştigat Oscarul pentru Cel mai bun regizor pentru ”La La Land”. La 32 de ani şi 38 de zile este cel mai tânăr regizor care câştigă premiul cel mare.

Chazelle a fost principalul favorit, deşi a avut de confruntat o concurenţă dură într-o linie care a inclus ”Manchester by the Şea”, regizat de Kenneth Lonergan şi ”Moonlight” a lui Barry Jenkins. Predecesorul său pe linie de vârstă a fost Norman Taurog, care a câştigat pentru ”Skippy” la vârstă de 32 de ani şi 260 de zile, în 1931, scrie The Guardian.

”La La Land”, musicalul care a primit 14 nominalizări la Oscar şi câştigător a 7 trofee la Globurile de Aur, în care Ryan Gosling şi Emma Stone îi întruchipează pe Sebastian şi Emma, doi artişti aspiranţi la Hollywood, este al treilea film al lui Chazelle ca regizor, după ”Guy şi Madeline pe o bancă în parc” (2009) şi ”Whiplash” (2014), acesta din urmă a câştigând două premii importante la festivalul de film de la Sundance şi trei premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (JK Simmons).

Chazelle a câştigat deja o serie de premii pentru regie pentru „La La Land”: Cel mai bun regizor la Globurile de Aur şi premiile BAFTA şi premiul pentru cea mai remarcabilă realizare regizorală, la Directors Guild of America.

Filmul lui Chazelle a mai câştigat azi-noapte, din partea Academiei încă 5 premii Oscar pentru: Cea mai bună actriţă într-un rol principal (Emma Stone), Cea mai bună imagine, Cel mai bun cântec original, Cea mai bună coloană sonoră şi Cel mai bun design de producţie.