Premierul Victor Ponta, în vizită la DNA

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

UPDATE: Victor Ponta a ieşit de la DNA după aproximativ o oră şi jumătate de audieri, declarându-le jurnaliştilor că a cerut ca dosarul să fie judecat mai repede.

"Am venit la DNA ca orice cetăţean. Am răspuns la toate întrebările. Am cerut să fie disjunsă cauza", a declarat premierul, citat de evz.ro.

***

Premierul Victor Ponta a ajuns joi, în jurul orei 14:00, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiat de procurori în dosarul Şova.

"Dacă am adoptat Codul Fiscal, acuma pot să vin să dau şi o declaraţie", a declarat Victor Ponta, înainte de a intra la audieri.

Amintim că premierul Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru patru infracţiuni distincte în dosarul Şova, trei săvârşite în calitate de avocat (fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani) şi una în calitate de şef al Executivului (conflict de interese).

Dacă pentru primele trei s-a declanşat deja urmărirea penală, pentru infracţiunea săvârşită în calitate de premier era necesară aprobarea Camerei Deputaţilor, care însă, pe 9 iunie, a refuzat ridicarea imunităţii premierului Ponta.

Ca urmare a finalizării raportului de expertiză fiscală şi contabilă dispusă în dosarul Şova, procurorii DNA i-au înmânat premierului Victor Ponta un exemplar al expertizei şi i-au comunicat faptul că un apartament aflat în proprietatea sa a fost pus sub sechestru.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne