Premierul ungar: Votul britanic arată că Bruxelles-ul trebuie să asculte vocea poporului

Votul britanicilor pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană arată că Bruxelles-ul trebuie să asculte vocea poporului şi să ofere răspunsuri potrivite la chestiuni importante precum imigraţia, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban.
Premierul ungar Viktor Orban. (Captură Foto)

Orban a declarat la radioul public că problema imigraţiei a avut un rol cheie în dezbaterea britanică ce s-a desfăşurat înaintea referendumului de joi.

“Bruxelles-ul trebuie să asculte vocea poporului, aceasta este cea mai mare lecţie [de învăţat] din această decizie”, a precizat Orban.

Premierul ungar a susţinut că poporul britanic nu a fost mulţumit de politicile adoptate de Uniunea Europeană (UE) în privinţa crizei refugiaţilor.

“De ce se află Ungaria în UE? Ungaria este în UE deoarece noi credem într-o Europa puternică”, a adăugat Orban.

“Dar Europa este puternică doar dacă poate oferi răspunsuri la chestiuni majore precum imigraţia, [răspunsuri] care vor întări Europa şi care nu o vor slăbi. UE a eşuat să ofere aceste răspunsuri”, a adăugat el.

Orban a precizat că majoritatea britanicilor au interpretat răspunsul UE la criza refugiaţilor ca un efect de slăbire a Europei.

El a adăugat că ţările Grupului de la Vişegrad vor discuta în curând despre votul britanic.

Întrebat ce se va întâmpla cu sutele de mii de cetăţeni ungari care lucrează în Marea Britanie, Orban a susţinut că cea mai probabilă soluţie va fi aceea ca Marea Britanie să semneze un acord cu UE prin care să se rezolve aceste chestiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe