Premierul ungar: UE ar trebui să ridice o nouă frontieră pentru a opri migranţii

Premierul ungar a declarat că, pentru a rezolva problema migranţilor care sosesc în Europa, blocul european trebuie să ia în considerare ridicarea unei linii de apărare la graniţa nordică a Greciei.
Viktor Orban
Viktor Orban (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

UE ar trebui să creeze o nouă frontieră la graniţa nordică a Greciei, deoarece acordul cu Turcia nu va fi suficient pentru a opri sutele de mii de migranţi să ajungă în Europa, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban.

Orban a fost susţinut în Ungaria pentru poziţia sa dură în ceea ce priveşte imigraţia. Guvernul său a ridicat garduri la graniţa sudică a ţării pentru a opri intrarea imigranţilor şi a solicitanţilor de azil, care fug de conflictele şi sărăcia din Orientul Mijlociu şi Asia.

Barierele au atras iniţial critici din partea partenerilor Ungariei din cadrul UE, dar câteva ţări, precum Slovenia şi Austria, şi-au ridicat propriile lor bariere. Alte state au impus controale în cadrul zonei Schengen pentru a face faţă fluxului de migranţi.

Orban a susţinut că Germania, care a acceptat un milion de migranţi anul trecut, s-a îndreptat recent către o poziţie a “bunului simţ”, respectiv de a încetini sosirea refugiaţilor.

“Cred că următoarea linie de apărare pe care trebuie să o construim se află la graniţa nordică a Greciei”, a precizat Orban într-un interviu radio, conform Reuters.

Premierul ungar a susţinut că Bulgaria, unul dintre vecinii nordici ai Greciei, ar trebui să fie primită în zona Schengen, în timp ce Macedonia ar trebui să primească sprijin financiar şi alte forme de asistenţă pentru a-şi consolida frontierele.

“Nu cred că doar acordul cu Turcia va fi suficient”, a mai precizat Orban.

În octombrie 2015, UE a oferit Turciei un ajutor financiar de circa 3 miliarde de euro, necesari pentru a controla şi reduce fluxul de migranţi către Europa, în schimbul acordării vizelor de călătorie şi a reluării discuţiilor în vederea aderării ţării în blocul european.

“Este frumos că (Turcia) a promis că acolo va exista o linie de apărare, dar noi trebuie să construim propria noastră linie, cu propriile noastre resurse, la graniţa nordică a Greciei şi să oprim - nu să încetinim - să oprim imigraţia”, a mai afirmat premierul ungar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe