Premierul rus: Iluziile din timpul campaniei lui Donald Trump s-au spulberat

Premierul rus Dmitri Medvedev l-a criticat puternic pe preşedintele american Donald Trump, pentru autorizarea loviturilor aeriene împotriva unei baze aeriene guvernamentale din Siria.
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev (Captură Foto)

După atacul american cu rachete în Siria, premierul rus a făcut câteva comentarii la adresa lui Donald Trump pe pagina sa de Facebook, iar publicaţia The Moscow Times le-a tradus în engleză:

“Gata. În locul teoriei pe care a răspândit-o în privinţa colaborării în lupta împotriva principalului inamic – Statul Islamic – Administraţia Trump a dovedit că va lupta împotriva guvernului legitim din Siria încălcând normele de drept internaţional, fără aprobarea ONU, precum şi propriile proceduri [ale SUA] privind necesitatea anunţării Congresului în legătură cu orice operaţiune militară care nu are legătură cu niciun atac asupra Statelor Unite şi se află în pragul unui conflict cu Rusia.

“Nimeni nu exagerează valoarea promisiunilor din campanie, dar există totuşi limitele decenţei. Dincolo de acestea, există o neîncredere absolută. Este trist faptul că relaţiile noastre sunt complet distruse. Şi acest lucru va încuraja, bineînţeles, teroriştii.

“Şi, mai mult decât atât, preşedintele american a dovedit, prin această acţiune militară, că îi lipseşte originalitatea şi că este extrem de dependent de opinia establishmentului din Washington, care a criticat puternic discursul noului preşedinte cu ocazia învestirii sale oficiale. Imediat după alegerea sa, am ştiut că totul va depinde de cât de rapid ar putea maşinăria existentă să strivească promisiunile din timpul campaniei lui Trump. I-au trebuit două luni şi jumătate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe