Premierul Ponta primit de Shimon Peres, în timpul unei vizite "semi-private" în Israel

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Ponta, aflat într-o vizită semi-privată în Israel a avut duminică dimineaţa o întrevedere cu preşedintele Shimon Peres, informează Jerusalem Post (JP).

Potrivit publicaţiei israeliene, Ponta a fost primit la reşedinţa preşedintelui din Ierusalim, înainte ca Peres să plece într-o vizită de stat în China. Premierul român, în vârstă de 31 de ani şi aflat în funcţie de 2 ani, i-a spus preşedintelui Israelului ca pretutindeni în Europa se afirmă o nouă generaţie de lideri politici care aduc o nouă dinamică în ţările lor, relatează publicaţia citată.

Ponta a discutat cu preşedintele israelian despre criza din Ucraina şi despre instabilitatea din regiune, mai informează Jerusalem Post, Premierul român i-a spus lui Peres că România este sigură, sănătoasă economic şi într-o poziţie bună ca membru NATO şi UE. Ţara are, de asemenea, o relaţie specială cu Statele Unite.

Victor Ponta a amintit că s-a întâlnit cu Peres în 2004, pe când era un politician foarte tânăr, iar preşedintele i-a oferit un sfat foarte bun.

Vorbind despre relaţia cu Israelul, Ponta a declarat că România are o atitudine foarte pozitivă faţă de Israel. "Puteţi conta pe noi, ca parteneri", a declarat Ponta, adăugând că va reveni în Israel într-o vizită oficială, însoţit de o delegaţie importantă care va discuta o serie de acorduri cu partea israeliană.

La rândul său, preşedintele Peres a declarat că Israelul are "o relaţie unică" cu România, singura ţară din fostul bloc comunist care nu a întrerupt relaţiile în 1967 şi a cărei comunitate evreiască a rămas activă, inclusiv în timpul comunismului.

Reamintim că Victor Ponta petrece, conform unei postări făcute pe Facebook, două "zile foarte speciale, înainte de sărbători" în Israel, unde s-a deplasat însoţit de soţia sa, Daciana. Premierul a mai afirmat, în postarea sa, că s-a bucurat de ospitalitatea premierului Netanyahu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne