Premierul Ponta prieten cu Erdogan, prin grija lui Adrian Năstase

Victor Ponta şi Recep Erdogan
Victor Ponta şi Recep Erdogan (Epoch Times România)

Motivul pentru care premierul Ponta s-a operat în Turcia ar putea fi relaţia bună pe care acesta o are cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, relaţie pe care i-o datorează mentorului său, Adrian Năstase, care a fost martor (naş după cum se laudă fostul premier) la nunta uneia dintre fiicele preşedintelui turc, relatează stiripesurse.ro, preluând o postare a jurnalistei Sorina Matei.

Potrivit propriei mărturisiri postate pe blogul său, Năstase şi soţia sa au fost în iulie 2004, naşi (religia creştină)/martori (religia musulmană) la căsătoria fiicei lui Erdogan, căsătorie la care au mai participat şi premierul Greciei de atunci, Costas Karamanlis, alături de soţia sa, Natasa, regele Iordaniei, Abdullah al II-lea şi preşedintele Pakistanului de la acea vreme, Pervez Musharraf şi subliniază relaţiile strânse pe care le avea la acea vreme cu Recep Tayyip Erdogan.

La momentul respectiv, Victor Ponta era secretar de stat în Guvernul Adrian Năstase, şef al Corpului de Control al Guvernului, apropiat de prim-ministru.

Ulterior, ajuns premier, Victor Ponta, cunoscut prin sprijinul pe care i l-a acordat în carieră Adrian Năstase, a dezvoltat şi el o relaţie strânsă de prietenie cu Recep Tayyip Erdogan, devenit în 2014 preşedintele Turciei, relaţie concretizată prin numeroase vizite făcute de Victor Ponta în Republica Turcia şi nu numai.

Nu în ultimul rând, după ce acum mai bine de două săptămâni a participat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku, boicotată de toţi liderii UE şi la care a participat şi Erdogan, Ponta a, a ajuns direct în Istanbul, Turcia, unde a făcut intervenţia chirurgicală la genunchi. Intervenţia a fost făcută chiar în Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde s-a operat şi Recep Tayyip Erdogan pe vremea când era premier. Spitalul respectiv ar fi deţinut de un prieten al lui Erdogan iar soţia preşedintelui turc este acţionar şi coordonator al instituţiei, mai arată Sorina Matei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne