Premierul Ponta îşi lansează oficial candidatura pentru scaunul de la Cotroceni

Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18  iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta
Lansarea ” Cartei Albe a IMM-urilor din România ” ediţia a XI-a. 18 iulie 2013, Hotel Intercontinental Bucureşti. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta îşi lansează marţi, la Craiova, în faţa a 6.000 de social-democraţi, candidatura la alegerile prezidenţiale. Data aleasă de PSD, 29 iulie, nu este nici pe departe accidentală, ea având legătură cu cei doi ani de la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Motivul pentru care premierul Victor Ponta a ales Craiova în locul Bucureştiului ni-l explică Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: „Este pentru prima dată când un candidat al PSD îşi anunţă candidatura în alt oraş decât Bucureşti şi pentru noi este o onoare deosebită. Preşedintele Victor Ponta a promis în campania pentru alegerile europarlamentare că dacă municipiul Craiova va fi pe primul loc între municipii, îşi va lansa candidatura la preşedinţie de la Craiova şi se ţine de cuvânt. Este un semn de respect pentru craioveni, care au votat într-un număr atât de mare PSD la alegerile europarlamentare. Suntem siguri că îi vom purta noroc, şi când va ajunge preşedinte al României, Victor Ponta ne va purta în suflet ca pe un talisman”.

Social-democraţii se vor reuni la Craiova, în cadrul Consiliului Naţional al PSD, urmând ca aceştia să-i acorde sprijinul premierului Victor Ponta pentru a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă. Evenimentul va avea loc de la ora 18.00, la Sala Polivalentă din Craiova.

„Voi candida. Pe 29, marţi, voi cere în cadrul structurii PSD, pentru că am deja sprijinul oficializat al Partidului Conservator şi al UNPR, voi cere sprijinul pentru candidatură, după care în septembrie avem nevoie de un congres”, a declarat anterior Victor Ponta.

Este pentru prima dată când un candidat al PSD îşi anunţă candidatura în alt oraş decât Bucureşti

Deşi la început a ezitat să intre în cursa pentru prezidenţiale, exprimându-şi dorinţa să conducă în continuare Guvernul, premierul Ponta a decis să respecte dorinţa majorităţii membrilor partidului.

Lista candidaţilor la cea mai înaltă funcţia din stat s-a tot mărit în ultima vreme. Pe lângă premier, cei care au anunţat că doresc să candideze sunt Klaus Iohannis, Cătălin Predoiu, Călin Popescu Tăriceanu, Ioan Ghişe, Monica Macovei, Kelemen Hunor, Cristian Diaconescu, Viorel Cataramă şi probabil că vor mai apare nume noi.