Premierul Orban: Vom ataca la CCR depunerea moţiunii. Este o colecţie de minciuni gogonate şi date falsificate

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Guvernul va ataca la Curtea Constituţională depunerea moţiunii de cenzură, a anunţat joi premierul Ludovic Orban, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, adăugând că textul moţiunii nu este altceva decât „o colecţie de minciuni şi de date falsificate”.

„Am luat decizia să declanşăm conflictul juridic de natură constituţională între Guvern şi Parlament privitor la depunerea acestei moţiuni de cenzură. Este fără precedent, în ce hal de debandadă s-a ajuns, în ce hal de dezorientare se află acest partid, PSD-ul, să ajungă să facă ce nu s-a întâmplat în 30 de ani – să depui moţiune de cenzură în vacanţă parlamentară. Până acum toată moţiunile de cenzură au fost depuse în sesiunile parlamentare. Mai mult: într-o sesiune au depus moţiunea, într-o sesiune voiau să citească moţiunea şi voiau în a treia sesiune extraordinară să şi dezbată şi să o voteze”, a declarat Ludovic Orban.

Totodată, referitor la textul moţiunii de cenzură, liderul de la Palatul Victoria şi-a exprimat revolta susţinând că documentul este o “colecţie de minciuni, de date falsificate, nişte minciuni gogonate, care sunt contrazise de orice statistică oficială”.

“Exemplu: milionul de şomeri. Oficial, noi avem mai mulţi cu 7.400 de angajaţi faţă de debutul pandemiei. Minciună gogonată privitoare la salariul net, că a scăzut salariul net. Depinde cum compari, dacă compari mere cu pere...Niciodată nu se face comparaţie cu luna decembrie, atunci este cel mai mare, pentru că atunci se iau prime, sporuri. Calculul se face lună de lună, comparăm luna iunie 2019 cu iunie 2020, noi am crescut cu 156 de lei salariul mediu net, ei vorbesc de scădere.

Cum să vorbeşti că a trecut o lună de zile fără carantinare? Oricine se poate uita la data în care s-a publicat în Monitorul Oficial şi data la care a intrat în vigoare legea. […] Nu le este ruşine baronilor PSD să scrie aşa ceva într-o moţiune PSD, că am luat banii de la apă şi canal? N-au fost în stare să semneze contractele de finanţare! Este o minciună gogonată de la cap la coadă. Depunerea moţiunii este o totală sfidare a interesului fundamental al României. Cum să laşi România fără guvern în această perioadă?”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne