Premierul Ludovic Orban: Deficitul bugetar al României va fi printre cele mai mici la nivel european

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Facebook)

Premierul Ludovic Orban a anunţat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Craiova, că deficitul bugetar al României va fi printre "cele mai mici la nivel european" şi va ajunge la 8,5-8,6% în urma rectificării bugetare.

"Evident că va creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6%. Daţi-mi voie, în schimb, să vă recomand să urmăriţi evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european.

Sigur că alte ţări sunt în alte situaţii, Germania, de exemplu, nu a mai înregistrat deficit în ultimii 10 ani şi îşi poate permite un deficit mai mare. România, în schimb, a avut deficite succesive, a trebuit să se împrumute, cei dinaintea noastră s-au împrumutat de multe ori mai scump din cauza lipsei de credibilitate şi sustenabilitatea unui deficit bugetar mai mare este extrem de dificilă", a declarat premierul Orban.

Şeful Executivului a mai precizat că rectificarea bugetară va fi adoptată în şedinţa de vineri a Guvernului "dacă avem îndeplinite condiţiile".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne