Premierul Cioloş va efectua o vizită la Bruxelles. MCV-ul şi spaţiul Schengen pe agendă

Dacian Cioloş va avea, săptămâna viitoare, la Bruxelles, o serie de întâlniri cu înalt oficiali UE, în cadrul cărora se vor discuta cele mai fierbinţi teme ale momentului, de la migraţie şi energie la MCV.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Premierul Dacian Cioloş va efectua, în perioada 15-16 februarie, o vizită la Bruxelles, unde va avea o serie de întrevederi cu înalţi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai Parlamentului European, dar şi cu lideri ai grupurilor din Parlamentul European.

Potrivit comunicatului de presă remis de Guvern, şeful Executivului se va întâlni cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, cu vicepreşedintele Comisiei Europene responsabil cu Uniunea Energiei, Maros Sefcovic, cu membri ai Executivului european şi va avea un dejun de lucru cu preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, precum şi întrevederi cu liderii grupurilor Popular European şi Social Democrat din legislativul european.

În cadrul discuţiilor cu oficialii UE, premierul va prezenta priorităţile actualului guvern, viziunea de dezvoltare economică, programul de reformă administrativă, modul în care România îşi propune să se implice în dezbaterile actuale europene, dar şi priorităţile de ţară din perspectiva semestrului european.

Discuţiile vor viza, de asemenea, fenomenul migraţiei, Uniunea Energiei şi securitatea energetică, progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare evidenţiate în cel mai recent raport al Comisiei Europene, precum şi perspectivele ţării noastre de aderare la Spaţiul Schengen.

De asemenea, vizita oferă şi oportunitatea întâlnirii cu europarlamentari români şi cu români care ocupă poziţii de conducere în instituţii europene.

Reamintim, în context, că premierul Cioloş a susţinut recent în faţa ambasadorilor statelor UE că Mecanismul de Cooperare şi Verificare ar trebui înlocuit cu un sistem intern şi a reiterat ideea că România este un candidat important pentru spaţiul Schengen.

Din delegaţia ce îl însoţeşte pe premierul Cioloş fac parte ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Dragoş Tudorache.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne