Premierul britanic recunoaşte că a deţinut acţiuni în trustul offshore al tatălui său

David Cameron a recunoscut că a deţinut un anumit pachet de acţiuni într-unul dintre investiţiile offshore ale tatălui său. Iniţial, premierul britanic a discutat doar de prezent, susţinând că acum nu deţine acţiuni sau depozite offshore.
Premierul britanic David Cameron.
Premierul britanic David Cameron. (Captură Foto)

Premierul britanic David Cameron a recunoscut joi, într-un interviu televizat, că a deţinut în trecut un mic pachet de acţiuni într-un fond offshore înfiinţat de tatăl său. Declaraţiile lui Cameron au fost făcute după izbucnirea scandalului Panama Papers care, printre altele, a dezvăluit afacerile răposatului Ian Cameron.

“Au fost câteva zile dificile”, a declarat premierul la postul de televiziune ITV după ce a recunoscut că a deţinut acţiuni în fondul offshore al tatălui său. Cameron a adăugat că a vândut acele acţiuni pentru aproximativ 31.500 lire sterline (44.000 dolari americani) înainte să devină premier.

“Le-am vândut pe toate în 2010 deoarece urma să devin premier şi nu am dorit ca cineva să spună că am alte agende sau interese”, a declarat el în interviu.

După ce iniţial a refuzat să comenteze, administraţia de pe Downing Street a susţinut ulterior că premierul nu deţine în prezent acţiuni, depozite offshore sau fonduri offshore, adăugând că nici nu va beneficia de pe urma acţiunilor în viitor. În timpul interviului de joi, Cameron a discutat despre acţiunile pe care el şi soţia sa le-au primit în trecut de la tatăl său. Premierul a mai susţinut că nu ştie dacă celelalte 300.000 de lire sterline moştenite de la tatăl său a avut beneficii fiscale, din moment ce aceşti bani se află într-o unitate cu sediul în Jersey.

“Evident, nu pot indica sursa fiecărui bănuţ şi tata nu mai este lângă mine pentru a-i pune acum întrebări”, a mai susţinut Cameron cedând în faţa presiunii din partea unora dintre membrii opoziţiei, care l-au acuzat că încearcă să ascundă afacerile familiei sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe