Premierul Albaniei, aflat în vizită la Bucureşti, cere din nou recunoaşterea independenţei Kosovo

Premierul Albaniei Edi Rama
Premierul Albaniei Edi Rama (ARIS MESSINIS / AFP / Getty Images)

Aflat într-o vizită oficială la Bucureşti, premierul Albaniei, Edi Rama, a solicitat din nou ţării noastre să recunoască Kosovo, fosta provincie sârbă care şi-a proclamat independenţa în 2008, subliniind că rezolvarea acestei chestiuni este de natură a asigura securitatea regională şi va stopa anumite "tendinţe şi frustrări ale altor ţări vecine", relatează Mediafax.

"Vin de repetate ori cu cererea de recunoaştere a independenţei ca stat a Kosovo şi, de asemenea, cu cererea ca România să ofere sprijin permanent ca această ţară să devină membră în această uniune a ţărilor, în familia din care ea face parte. Noi avem convingerea că deja problema recunoaşterii statului Kosovo nu este o problemă bilaterală, ci este o problemă comună care ne priveşte pe toţi, în sprijinul asigurării siguranţei regionale şi pentru a estompa anumite tendinţe şi frustrări ale altor ţări vecine", a declarat Edi Rama.

Potrivit agenţiei de ştiri, în noiembrie 2013 premierul Albaniei, aflat în vizită la Bucureşti, aplauda atitudinea omologului său român, Victor Ponta, şi îşi exprima speranţa că România va decide cât mai curând să ia atitudinea în această chestiune, fapte care va contribui la liniştea şi dezvoltarea regiunii.

În vara lui 2013 premierul Victor Ponta preciza că nu se fereşte să afirme că România trebuie să recunoască independenţa Kosovo.

Câteva luni mai târziu, în octombrie, în cadrul unei vizite la Washington, premierul Ponta l-a asigurat pe vicepreşedintele SUA, Joe Biden, că în 2014 "nu se va întâmpla nimic" în ceea ce priveşte recunoaşterea Kosovo, dar că în 2015 România va avea o poziţie coordonată cu partenerii internaţionali.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să văalăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne