Prefectul Capitalei, somat s-o dea urgent în judecată pe Firea

"Nu se poate ca ilegalităţi dovedite să rămână nepedepsite. Cu atât mai mult cu cât Gabriela Firea începe să aibă un lung istoric de acte administrative adoptate cu încălcarea legii", îi transmite lidera USR Bucureşti Prefectului Capitalei.
Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Lidera USR Bucureşti, Roxana Wring, consilier general al municipiului Bucureşti, îi cere Prefectului Capitalei să o acţioneze în instanţă pe Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, pentru încălcarea legii în legătură cu emiterea unor documentaţii de urbanism ilegale.

Cererea consilierei vine în condiţiile în care Inspectoratul de Stat în Construcţii a constatat că certificatul de urbanism şi autorizaţia de construire pentru un imobil ridicat în zona protejată Bazilescu din Capitală, pe strada Plaiul Muntelui nr 67, au fost emise cu încălcarea prevederilor legale. În aceste condiţii, Roxana Wring îi solicită prefectului să ia act de constatarea ISC, să demareze acţiunea în instanţă şi să înceapă demersurile pentru emiterea autorizaţiilor emise ilegal.

(Epoch Times)

"Cer de urgenţă Prefectului Capitalei să ia act de răspunsul Inspectoratului de Stat în Construcţii şi să iniţieze acţiunea în instanţă împotriva Primarului General pentru încălcarea legii în cazul documentaţiilor de urbanism elaborate şi emise pentru imobilul din Plaiul Muntelui nr. 67. De asemenea, îi cer să înceapă demersurile pentru anularea acestor documentaţii emise ilegal.

Prin răspunsul cu nr. 86868 din 14.12.2018, Inspectoratul de Stat în Construcţii confirmă, în mod oficial, că Primarul General a emis cu încălcarea prevederilor legale Certificatul de Urbanism nr. 1166/1483592 din 03.10.2017 şi Autorizaţia de Construire nr. 125/1609205 din 03.05.2018 pentru unul dintre imobilele ridicate în zona protejată Bazilescu. Răspunsul vine ca urmare a sesizării pe care am depus-o în legătură cu blocul din strada Plaiul Muntelui nr. 67", transmite, printr-un comunicat de presă, consiliera.

"Situaţia din Plaiul Muntelui 67 nu este o excepţie, ci o regulă în mandatul Firea. Sunt zeci şi sute de imobile care au primit autorizaţii de construire în zonele protejate din Bucureşti. Aceste imobile nu fac altceva decât să umple buzunarele dezvoltatorilor conectaţi la deciziile din Primărie. În rest, aglomerează, urâţesc şi sechestrează suprafeţe şi volume importante din Bucureşti, în special în zone protejate, care şi aşa au fost mutilate decenii la rând sub privirile îngăduitoare ale primarilor de diverse coloraturi politice.

Gabriela Firea este complice la degradarea urbanistică a oraşului. Cred însă că răspunsul oficial dat de Inspectoratul de Stat în Construcţii ar trebui să determine o reacţie a autorităţilor. Nu se poate ca ilegalităţi dovedite să rămână nepedepsite. Cu atât mai mult cu cât Gabriela Firea începe să aibă un lung istoric de acte administrative adoptate cu încălcarea legii", mai transmite Roxana Wring.

Reamintim în context că, la sesizarea unei cititoare, Epoch Times a semnalat în premieră cazul de pe Plaiul Muntelui 67. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici şi aici.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne