Predoiu: Structurile mafiote încearcă să penetreze instituţiile şi întreaga societate. Trebuie pornită o ofensivă

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a vorbit, la Realitatea Plus, despre impactul clanurilor interlope asupra societăţii şi vieţii politice din ţară şi despre lupta dusă de autorităţi pentru eradicarea acestui fenomen.

"Suntem într-o situaţie dificilă, multe din aceste clanuri au început să aibă manifestări extreme. Controlul statului va creşte treptat. Este un proces, o muncă asiduă, migăloasă, o muncă tehnică de probe, dar pe care suntem pregătiţi să o continuăm. Nu se pune problema de a pierde controlul aplicării legii", a declarat Predoiu, adăugând că lupta împotriva acestor structuri mafiote este una de durată, în contextul în care "este un fenomen care a crescut nestingherit ani de zile".

Potrivit ministrului Justiţiei, interlopii au început să creadă că pot fi ocoliţi de lege, "fie din neglijenţă, fie din complicitate".

"Trebuie pornită o ofensivă împotriva acestor structuri care încalcă legea (...) Acestor structuri de crimă organizată nu li s-a aplicat legea. Sunt mai multe tipuri de cauze. Poate că e din ce în ce mai greu să penetrăm aceste structuri care au învăţat să se protejeze sau chiar încearcă ele să penetreze instituţiile statului. Nu este un fenomen nou, este o luptă permanentă, care există şi în ţări dezvoltate, cu democraţii solide", a precizat Predoiu.

Ministrul Justiţiei a atras atenţia că structurile mafiote încearcă să penetreze întreaga societate, astfel că la lupta împotriva lor trebuie să participe atât autorităţile, cât şi cetăţenii.

"Aceste structuri încearcă să penetreze întreaga societate. Soluţia este eradicarea lor, aşa cum s-a întâmplat şi în alte state democratice. Au trecut şi ele prin acest calvar social. Efortul trebuie să fie unul concertat şi integrat în primul rând pe zona de aplicare a legii, de la SRI la Parchet şi aşa mai departe. Este nevoie de o strategie, de un plan ţintit. Vă asigur că instituţiile statului nu stau şi se uită la acest fenomen, lucrează şi se vor vedea rezultatele. (...) Liderii de partid trebuie să nu tolereze astfel de fenomene care tind să acapareze centre de decizie politică şi apoi centre de decizie administrativă la nivel local. Este important acum ca acest fenomen să nu devină sistemic”, a transmis Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne