Predoiu: Ponta sare cu picioarele pe Justiţie. A dat semnalul că a intrat în război deschis cu magistraţii

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a dat miercuri seară semnalul că PSD a intrat în război deschis cu procurorii şi judecătorii, că nu există limite în lupta cu legea şi că nu se vor opri indiferent de consecinţele pentru România, a declarat prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu, în cadrul unui comunicat remis redacţiei.

"Spectacol obscen: Ponta se autodenunţă şi sare cu picioarele pe Justiţie. Economia, educaţia sau prestigiul internaţional al României sunt note de subsol pentru un Guvern şi un partid care îşi canalizează toate eforturile să-şi scape liderii de închisoare. Guvernele Ponta numără nu mai puţin de 13 membri inculpaţi sau pentru care s-a cerut ridicarea imunităţii, arestaţi preventiv, trimişi în judecată sau condamnaţi", a precizat Cătălin Predoiu.

Împreună cu Tăriceanu şi sprijinit de PSD, Ponta a implicat, potrivit lui Predoiu, şi puterea legislativă şi puterea executivă într-un conflict fără precedent cu puterea judecătorească.

Prim-vicepreşedintele PNL a atras atenţia asupra declaraţiei premierului de ieri: "Am luat toţi decizia de a-l suspenda pe Băsescu şi bine am făcut. Dacă s-a decis în instanţă ca doar Liviu Dragnea să plătească ceea ce am făcut cu toţii, e o decizie a justiţiei pe care nu doar Liviu, ci şi noi toţi, o considerăm nedreaptă şi cu siguranţă o va contesta şi o vom contesta conform prevederilor legale. (...) În rest, Liviu Dragnea va fi în continuare partenerul meu în ceea ce am început în 2010". (Material video aici)

În acest context, Predoiu a subliniat că "partenerul Dragnea a fost condamnat în primă instanţă pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, adică pentru furt de voturi".

"Tot ieri, Ponta a acuzat DNA că fabrică dosare politice, cu referire la cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova, partener de avocatură al dl Ponta, trimisă Parlamentului de procurorii anticorupţie. Dan Şova este urmărit penal pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, adică, conform DNA, pentru furt din bani publici prin intermediul casei de avocatură "Şova şi Asociaţii", din care a făcut parte şi dl Ponta", a evidenţiat liderul PNL.

De altfel, Predoiu a atras atenţia că declaraţiile lui Ponta urmează unui şir interminabil de iniţiative legislative ale PSD care urmăresc mutilarea legii ANI, intimidarea procurorilor, eliminarea arestului preventiv pentru corupţi, dezincriminarea conflictului de interese sau modificarea substanţială a Codului de procedură penală şi Codului penal.

"Toate acestea nu mai sunt dezbatere publică, bătălie politică şi nici măcar populism. PSD şi Ponta folosesc instituţiile parlamentare şi guvernamentale ca ciomag pentru a dărâma alte instituţii ale statului român. Şi toate astea cu un singur scop: să supravieţuiască, să fure şi să scape nepedepsiţi.

E un moment critic pentru viitorul democratic al României şi pentru ţara în care vrem să trăim. Justiţia trebuie apărată, gălăgios dacă e cazul, căci cel mai bine se fură în linişte. Linişte atât de dragă domnilor Iliescu, Năstase şi, cu voia dumneavoastră ultimul pe listă, Victor Ponta", a concluzionat Cătălin Predoiu.

Recomandăm şi Tăriceanu, pus de la punct cu eleganţă de Danileţ după ce a cerut demiterea şefelor DNA şi ÎCCJ

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne