Predoiu: „Ponta e mut ca o lebădă în problema ucraineană. Are însă o obsesie cu drumul către China”

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat în cadrul unui comunicat de presă, că a constatat cu îngrijorare lipsa oricărei reacţii a premierului Victor Ponta pe tema situaţiei tot mai grave din Estul Ucrainei. „Ce interese reprezintă domnul Victor Ponta în Guvernul României?”, întreabă Predoiu.

Potrivit agenţiilor de ştiri, paramilitarii pro-ruşi din estul Ucrainei au doborât un avion de vânătoare MIG-29 al armatei ucrainene în timpul nopţii trecute. În acelaşi timp, ministrul de Externe ucrainean a cerut NATO şi UE sprijin militar, pe fondul unor declaraţii îngrijorătoare ale noului lider separatist, conform căruia va fi lansată o mare contraofensivă împotriva forţelor guvernamentale.

În acest context, Cătălin Predoiu şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa oricărui punct de vedere exprimat de Guvernul condus de Victor Ponta privind tensiunile din ţara vecină.

„Victor Ponta e mut ca o lebădă în problema ucraineană. Iresponsabilitatea veselă şi detaşarea prefacută a primului-ministru Ponta ascunde, de fapt, o incompetenţă vizibilă în probleme economice şi de relaţii externe. Observ că are însă o obsesie cu drumul către China. Îl întreb direct pe premierul Ponta, ale cui interese le reprezintă în guvernul României?”, declară Cătălin Predoiu.