Predoiu: Ordonanţa privind migraţia politică, un derapaj de la statul de drept. Vom sesiza Comisia de la Veneţia

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat marţi, la finalul şedinţei BPN a PDL, că, atât premierul Victor Ponta, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea, demonstrează perseverenţa în comportamentul dictatorial al PSD prin susţinerea ordonanţei de urgenţă privind migraţia primarilor, care, în opinia acestuia, reprezintă un derapaj de la normele statului de drept, motiv pentru care PDL va sesiza Comisia de la Veneţia.

„Se discută în susţinerea acestei ordonanţe de urgenţă despre o serie de hotărâri de guvern prin care primarilor dezertori li se vor aloca fonduri pentru diverse proiecte. Este un fel de mită politică şi bugetară pe care guvernul o acordă acestor primari care rup contractul politic cu alegătorii. Este încă o probă a faptului că mentalitatea PSD este de neschimbat. Bugetul public care trebuie folosit în interes public este subordonat în acest fel intereselor politice ale Partidului Social Democrat”, a precizat Cătălin Predoiu.

Liderul PDL susţine că aceste practici sunt nedemocratice, motiv pentru care, pe lângă măsurile procedurale legale pentru a ataca ordonanţa, PDL va întreprinde şi un demers către Comisia de la Veneţia prin care va semnala derapajele de la normele statului de drept ale PSD şi ale Guvernului Ponta.

Potrivit ordonanţei lui Dragnea, aleşii locali vor avea un termen de 15 zile în care să poată schimba tabăra politică fără să îşi mai piardă mandatul, după cum prevede legislaţia aflată în vigoare.