Predoiu: Liderii PSD folosesc administraţia în interes personal şi fac poliţie politică

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Practicile primarului Iaşiului, Gheorghe Nichita, care folosea poliţia locală în interes personal, demonstrează faptul că liderii PSD folosesc administraţia şi bunurile statului în interes personal şi fac poliţie politică, a acuzat prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu.

"Împrejurarea că până şi un europarlamentar (Cătălin Ivan) a fost "filat" nelegal, dă abuzului PSD o dimensiune europeană. Oare ce gândesc liderii Parlamentului European văzând că un primar de mare oraş pune ilegal Poliţia pe urmele unui europarlamentar? Ce fel de aplicare a Programului Stockholm pentru un spaţiu european al Securităţii, Libertăţii şi Justiţiei face un primar ca cel al Iaşiului?", întreabă retoric Cătălin Predoiu, la scurtă vreme după ce presa a dezvăluit că Nichita folosea poliţia locală pentru a-şi urmări iubita şi pe europarlamentarul Cătalin Ivan, concurent al lui Victor Ponta la şefia PSD-ului.

În opinia liderului liberal, aici nu este vorba doar de pericol public local, ci, prin simbolismul întregului caz, de un pericol pentru interesele statului, care trebuie să respecte drepturile omului şi statutul europarlamentarilor.

"Mă întreb de ce intelectualitatea Iaşiului, oraş care îşi revendică leadershipul în industrii creative şi cultură, e pasivă faţă de această ruşine atrasă asupra propriului oraş?", mai întreabă liderul PNL.

La rândul său, Cătălin Ivan nu s-a declarat deloc surprins de faptul că a fost filat în 2011 de oamenii edilului, care, se pare că avea impresia că acesta ar fi vrut să îi ia locul. Europarlamentarul a subliniat că deşi nu este vorba de hoţie în dosarul lui Gheorghe Nichita, ci "doar de prostie şi ticăloşie", este evident că edilul trebuie să-şi dea demisia din toate funcţiile politice pe care le deţine.

"PSD Iaşi poate câştiga alegerile locale şi parlamentare fără acesta. Ba mai mult, cred că le mai poate câştiga doar dacă Nichita dispare total din peisajul politic ieşean. În ceea ce priveşte titlul auto-asumat de lider naţional al acestui partid, PSD a fost etichetat în multe feluri, dar niciodată ca fiind un partid de proşti. Prin urmare, prezenţa acestuia în forurile naţionale de conducere ar fi o pată urâtă pe obrazul tuturor celor care susţin acest partid", a precizat Cătălin Ivan.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne