Predoiu: Guvernul Dragnea-Grindeanu nu va prinde Crăciunul

Promisiunile calpe ale PSD-ului, blocajul la nivelul accesării fondurilor UE, agresarea antreprenorilor, nivelul slab de pregătire al miniştrilor vor aduce o notă de plată cruntă pentru viitorul şi prezentul României, susţine Predoiu.
Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Liberalii ar trebui să fie pregătiţi de alegeri anticipate, susţine prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, în opinia căruia Guvernul Dragnea-Grindeanu nu va rezista prea mult, căci "împarte bani care nu există şi nu vor exista."

"Anticipez o evoluţie economică extrem de îngrijoratoare pentru România. Guvernul Dragnea-Grindeanu împarte bani care nu există şi nu vor exista, pentru că promisiunile PSD sunt mincinoase şi fără bază bugetară.

Antreprenorii sunt agresaţi de fisc şi de legislaţia imprevizibilă, politica salarială ameninţă exporturile, dezechilibrul dintre consum şi investiţii este cronic de pe vremea lui Ponta şi nu produce dezvoltare, blocajul este aproape total la nivelul accesării fondurilor UE, construcţia bugetară este bazată pe fantasme şi nu pe realitatea economică. Toate acestea vor aduce foarte curând o notă de plată cruntă pentru prezentul şi viitorul României.", scrie, pe blogul său, liberalul.

În opinia lui Predoiu, reforma instituţională s-a blocat, administraţia locală stă pe o formulă din 1968, iar cea centrală nu a mai fost restructurată din anii 1980 decât cosmetic, ceea ce creionează un tablou sumbru al capacităţii administrative şi alarmant în ce priveşte echilibrul macro-bugetar.

"Ţara noastră se îndreaptă spre o criză majoră, dacă PSD continuă cu modelul economic axat exclusiv pe consum şi îndatorare" consideră liberalul, adăugând că riscul e accentuat şi de nivelul slab de pregătire al celor mai mulţi miniştri din Guvern.

"După veselia de operetă a guvernului (apropo, nimeni nu bagă de seamă prestaţia tragicomică a ministrului agriculturii, Petre Daea, https://www.youtube.com/watch?v=L8buy6f_GpM), ştiu că va urma o perioadă neagră în care nota de plată va trebui achitată de noi toţi. Şi mai cred că guvernul Dragnea-Grindeanu, nu va prinde Crăciunul, din toate aceste motive şi din multe altele de care vă voi vorbi mai pe larg zilele următoare.", susţine liberalul.

Predoiu mai avertizează că această stare de lucruri va genera şi instabilitate politică şi instituţională, căci "PSD va încerca să-şi acopere goliciunea de idei şi competenţe manageriale cu scandaluri şi războaie politice"

"Ei vorbesc în culise de suspendarea Preşedintelui, pentru că realitatea economică este pe cale să-i demită pe ei în următoarele 6-12 luni. Cred că PNL ar trebui să fie pregătit în acest interval inclusiv pentru alegeri anticipate. Românii au ieşit recent în stradă pentru transparenţă şi integritate în funcţii publice, cu siguranţă vor ieşi şi pentru deteriorarea majoră a condiţiilor de trai.", concluzionează Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne