Predoiu despre declaraţiile lui Atanasiu: "La noi nu sunt unanimităţi comuniste"

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Prezent la Consiliul Naţional al noului PNL, unde colegul său Teodor Atanasiu a fost huiduit la scenă deschisă, Cătălin Predoiu a declarat că membrii partidului au trecut peste "incidentul" stenogramelor din PNL deoarece la ei în partid lucrurile se spun deschis, spre deosebire de PSD, relatează postul B1 TV.

"Să ştiţi că în asta constă şi tăria noastră. La noi nu sunt unanimităţi comuniste. Uitaţi-va în partidul dlui Ponta, mai scoate cineva un cuvânt? Mai poate cineva să spună: domnule, poate aici nu ai dreptate, poate aici greşeşti? La noi lucrurile se spun deschis.", a declarat Predoiu, cel despre care Atanasiu a afirmat, în urmă cu două săptămâni, la Bistriţa, în cadrul unei reuniuni a vechilor liberali, că nu va fi premier.

"Noi am avut acum două săptămâni o analiză colegială faţă de stenograme care apăruseră de la Bistriţa şi pot să va spun că am trecut peste toate tensiunile dintre noi. Astfel de lucruri sper să nu mai avem ocazia să discutăm despre ele şi îmi cer scuze pentru cei care nu au avut puterea să treacă peste anumite supărări. Dacă nu aveam forţa la un moment dat să trecem peste situaţii şi puncte de vedere care ne-au despărţit, nu aveam puterea să facem o astfel de construcţie.", a declarat Blaga, care, în timpul discursului lui Teodor Atanasiu a intervenit încercând să oprească huiduielile colegilor săi de partid.

Reamintim că Teodor Atanasiu a fost huiduit sâmbătă la scenă deschisă în Consiliul Naţional al PNL, în momentul în care a început să îşi susţină discursul. Motivul nemulţumirii celor din vechiul PDL constă în faptul că, în urmă cu 13 zile, în presă a apărut o stenogramă a unui discurs susţinut de acesta în Bistriţa, discurs în care acesta le promitea liberalilor că Predoiu nu va fi premier şi preciza că PNL, odată Iohannis ales preşedinte, se poate dispensa oricând de democrat-liberali.

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de nas şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept chiar dacă în Bistriţa e un puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul (râsete), locaţia în care să funcţionăm.

Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!", declara Atanasiu la Bistriţa.

Declaraţiile liderului PNL pot fi accesate aici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne