Predoiu, despre ajutorul SUA în combaterea infracţionalităţii: Să nu privim prosteşte că cineva ne fură mândria naţională din dulap

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Mihut Savu / Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a criticat marţi seara, într-un interviu acordat Europa FM, mândria prost înţeleasă a celor care cred că ţara noastră, aflată într-o situaţie critică din punctul de vedere al corupţiei, al traficului de persoane şi al siguranţei persoanei, ar trebui să refuze sprijinul statelor partenere.

În declaraţiile sale făcute în contextul în care SUA au desemnat, în premieră, un reprezentant special care se va ocupa de problema corupţiei, spălării banilor şi crimei organizate în România şi Bulgaria, Predoiu a subliniat că demersul SUA de a veni în sprijinul României este unul generos.

„Statele Unite, care sunt un partener al României, când văd că partenerul are o dificultate într-un anumit domeniu, vin şi ajută. Ăsta e un demers generos”, a declarat Predoiu, preluat de Europa Liberă.

„Eu privesc amuzat şi trist în acelaşi timp toate comentariile acide, legate de această disponibilitate a unor oficiali români, între care mă număr, de a colabora cu partenerii noştri. Noi avem o problemă şi vin să ne ofere ajutor. Şi eu ce ar trebui să spun? Nu vreau ajutorul dumitale pentru că încalcă, ce? Mândria prost înţeleasă? Orgoliul? Asta nu înseamnă că nu sunt stat suveran. Eu decid să mă las ajutat de dumneavoastră, sau invers, într-o chestiune în care singuri nu reuşim”, a comentat ministrul Cătălin Predoiu, conform sursei citate.

Ministrul Justiţiei a amintit despre pericolul creşterii fenomenului de trafic de persoane şi a salutat dorinţa SUA de a sprijini România. De asemenea, Predoiu a confirmat că a avut patru întâlniri oficiale cu ambasada SUA la minister.

"Această problemă a traficului de persoane este în evidentă creştere în România. Fenomenul creşte, Statele Unite sunt îngrijorate şi sunt gata să ajute. Pot să confirm pentru că am avut patru întâlniri oficiale cu Ambasada SUA la minister. (…) Pentru noi e o veste bună şi să nu o privim prosteşte că cineva ne fură mândria naţională din dulap. Dacă vreţi să fim mândri de ceva, să terminăm cu acest fenomen în câţiva ani, pentru că acum străzile nu mai sunt sigure, la orice oră din zi şi din noapte şi în orice parte din oraş”, a declarat Cătălin Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne