Predoiu desfiinţează iniţiativa lui Ponta de a celebra trei ani de la căderea Guvernului MRU

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Deloc încântat că premierul Victor Ponta i-a invitat luni, la Parlament, pe toţi cei care au votat acum 3 ani moţiunea de cenzură ce a dus la căderea Guvernului Ungureanu - "începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu", prim-vicepreşedintele PNL i-a transmis acestuia că a fost "unul dintre cei mai mediocri miniştri politici" şi "parte a regimului Băsescu".

"Ponta a fost un parlamentar care făcea cele mai penibile exerciţii de linguşire pe lângă Băsescu şi Boc ca să intre in guvernele Boc. Ponta chiar a fost parte a regimului Basescu, a fost parte a coaliţiei PSD - PDL, în timp ce Mihai Răzvan Ungureanu şi subsemnatul am fost miniştri tehnocraţi, sprijiniţi politic de PNL şi ulterior PDL. Ponta a fost unul dintre cei mai mediocri miniştri politici pe care i am văzut în cei patru ani de guvern, şi am văzut mulţi", a declarat, pentru Mediafax, Cătălin Predoiu.

Predoiu, fost ministru al Justiţiei în guvernele Tăriceanu, Boc şi Ungureanu a catalogat drept o manifestare de politică ieftină iniţiativa premierului Ponta de a-i invita luni, la un eveniment organizat la Palatul Parlamentului, pe toţi parlamentarii care au votat, acum trei ani, moţiunea de cenzură care a dus la căderea Guvernului MRU şi instalarea noului Cabinet USL.

"Să aniversezi căderea regimului din care ai făcut parte, ca decident politic şi ministru politic se înscrie în seria de ipostaze «normale» promovate de Ponta. Multiplele ipostaze şi tipare ocupaţionale încercate în viaţa se exprimă acum în conduita sa politică. Trebuie să-l înţelegem, să îl menajăm şi să-l dăm afară de la guvern, până nu transformă ţara într-un mare experiment al dedublării de tip ceauşist: la extern una, la intern alta", a mai precizat Cătălin Predoiu, care a ocupat şi poziţia de premier interimar.

"3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu"

"În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv şi corupt a fost înlocuit, graţie mecanismului democratic al moţiunii de cenzură, de o coaliţie a partidelor din opoziţie. A fost prima (şi singura) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică - moţiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată - acum 3 ani

De aceea, îi invit pe toţi parlamentarii care au votat moţiunea pe 27 aprilie 2012 să participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul „3 ani de la începutul sfârşitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”. Evenimentul are loc de la ora 18:00, la sala I.I.C. Bratianu. Împreună, vom reaminti ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic şi social!", a precizat Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne