Predoiu: De câte ori Ponta se laudă că ştie economie, revăd cu ochii minţii "secvenţa MTO" şi zâmbesc

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Creşterea consumului nu poate susţine relaxarea fiscală în forma propusă de premierul Victor Ponta în contextul în care România stă prost la capitolul producţie şi competitivitate, a avertizat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu.

„De câte ori Ponta se laudă că ştie economie, revăd cu ochii minţii "secvenţa MTO" şi zâmbesc. Zâmbesc amar însă, pentru că e secvenţa în care stau alături cele două forme de eşec ale şcolii româneşti: masterandul cu pile şi plagiatorul "habarnist" şi nesimţitor la gravitatea situaţiei, ambii cocoţaţi în copacul funcţiilor publice.

Ce-ar putea fi mai grav de această dată, dincolo de aroganţa şi mojicia pe care le afişează constant, este convingerea sinceră a "tehnocratului" Ponta că el chiar ştie economie. Asta i-ar putea rigidiza până la obtuzitate poziţia la reexaminarea Codului fiscal, în ciuda faptului că economia şi-a încetinit creşterea, în special din cauza reducerii producţiei industriale”, a precizat Predoiu.

Liderul PNL susţine că "tehnocratul MTO" se bazează doar pe creşterea consumului când propovăduieşte relaxarea fiscală. Dar cât poţi creşte consumul dacă nu ai producţie şi competitivitate?

„La întrebări de genul acesta nu ajunge să pui ochii în tavan şi să faci rotiri elocvente de cap. Gimnastica economică nu ajunge. Mai trebuie şi ştiinţă”, a mai precizat Predoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.