Predoiu critică "flexarea de bicepşi" a premierului Ponta: "Cum rămâne cu munca grea?"

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Prim vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu critică "flexarea de bicepşi" a premierului Ponta care s-a lăudat, marţi, cu încasări mai mari la buget, susţinând că actualul guvern a demonstrat, în fapt, doar un "zero barat".

"Faţă de "flexarea de bicepşi" produsă ieri în conferinţa de presă a Premierului Ponta, am următoarele comentarii:

1. TVA e doar o taxă pe consum. Încasarea mare la TVA înseamnă un consum mai mare, nimic mai mult.

2. Impozitele pe profit şi rata de formare a capitalului brut sunt indicatori care ne arată într-adevăr dacă economia creşte solid sau nu, dacă guvernul şi-a făcut treaba sau nu. Ambii au scăzut în mandatul Ponta.

3. Adevărata muncă pe care trebuie să o facă guvernul constă în: a) reforma administraţiei, b) reforma companiilor de stat, c) reforma sănătăţii, d) reforma educaţiei. Aici, guvernul Ponta a demonstrat un zero "barat".", opinează Cătălin Predoiu, potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Liberalul mai opinează că guvernul Ponta se laudă cu faptele altora (consumul crescut) în timp ce tace mâlc cu privire la faptele proprii: non-reformă pe toată linia.

"Normal, la capitolul reformă e greu, e mai simplu să stimulezi consumul şi să creşti datoria publică cu 8 miliarde în vreme de linişte economică. Până aici să spunem că nu-i nimic şocant ţinând cont de profilul guvernului Ponta - de regulă, socialiştii guvernează până consumă toţi banii altora (cf Margaret Thatcher).", adaugă liberalul, reamintindu-i premierului că trebuie să se ocupe şi cu munca grea.

"Cum rămâne cu decăpuşarea, restructurarea, listarea la bursă şi dezvoltarea companiilor de stat? Cum rămâne cu scoaterea achiziţiilor publice de sub monopolul grupurilor de interese pesediste? Cum rămâne cu adevărata reformare a economiei şi administraţiei româneşti? Vă răspund eu, dle Premier Ponta: rămâne nu pe altă dată, ci pe alţii. Până atunci, însă, reveniţi la normalitate şi începeţi "tunderea" cheltuielilor administrative inutile şi opriţi sarabanda promisiunilor pe care, ştiţi bine, alţii vor fi chemaţi să le onoreze. Stânga rămâne stânga, chiar şi pe cea de a "treia cale" invocată de premier, respectiv cea a ”tehnocratului competent” Ponta. A ”treia cale” nu-i altceva decât o combinaţie de plagiat al competenţei dreptei cu minciunile tradiţionale ale stângii. Soluţia rămâne calea capitalismului antreprenorial, a inovaţiei, competiţiei şi adaptării permanente a administraţiei la dinamica superioară a business-ului şi societăţii.", i se adresează Predoiu lui Ponta.

Reamintim că premierul Ponta a anunţat marţi că încasările la buget în luna august sunt mai mari faţă de aceeaşi lună a anului trecut în condiţiile în care în condiţiile reducerii TVA la 9% pentru alimente, servicii în turism şi toate celelalte zone, reducerii taxei pe construcţii de la 1,5 la 1%, a creşterii contribuţiei la pilonul privat de pensii şi reducerea CAS cu 5%.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne