Predoiu: Amânarea disponibilizării celor 3.000 de profesori care nu şi-au dat doctoratul, o decizie iresponsabilă

Amânare, lipsă de răspundere, contraperformanţă, iresponsabilitate - aceasta e tendinţa şi obişnuinţa pe care un "lider" leneş ca Ponta o propagă în societate, susţine Cătălin Predoiu.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Decizia "tehnocratului" Victor Ponta de a emite o ordonanţă de urgenţă prin care să amâne, cu un an, disponibilizarea celor 3.000 de cadre didactice din învăţământul universitar care nu şi-au obţinut încă doctoratul, aşa cum prevede legea, este iresponsabilă, acuză joi, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Guvernul lui Dragnea prezidat de Ponta a adoptat o mega – ordonanţă care include prevederi fără legătură între ele, încălcând din nou legea tehnicii legislative. Guvernul vrea astfel să "fure la cântar" în evaluarea numărului de ordonanţe adoptate. Şi pentru asta încalcă o lege a statului, legea tehnicii legislative. Meschinărie, indiferenţă şi minciună la un loc.

Potrivit ordonanţei, cei care au lenevit şi nu şi-au dat încă doctoratul, deşi au pretenţia că sunt cadre didactice universitare, pot să mai lenevească un an, treacă de la "tehnocratul" Ponta! Care, evident, prezintă la TV problema într-o manieră mincinoasă: chipurile Funeriu voia "iresponsabil" să-i dea afară, iar el, Ponta, "responsabil", vrea să îi ţină în post. Concluzia: încurajaţi lenea, asta-i tendinţa impusă de Ponta în societate!", a afirmat Predoiu.

O altă prevedere amână cu doi ani, până în 2017 termenul în care conducătorii financiar – contabili din instituţii publice trebuie să îşi obţină un certificat de atestare a cunoştinţelor în Sistemul European de Conturi. "Probabil cu ocazia aniversării a 10 ani de la intrarea în UE. Aceeaşi concluzie: de ce să "tragem tare" şi să fim disciplinaţi şi performanţi, mai bine amânăm, de ce să facem un efort şi să fim competenţi şi competitivi, mai bine lenevim", a continuat Predoiu.

"Aceasta e tendinţa şi obişnuinţa pe care un "lider" leneş ca Ponta o propagă în societate: amânare, lipsă de răspundere, contraperformanţă, iresponsabilitate! Aceasta este otrava cu care retează posibilitatea de a schimba tipare de gândire şi de acţiuni în societate. Eu cred că trebuie altfel procedat: liderii responsabili îşi auto-impun rigoare şi cer rigoare.", a adăugat prim-vicepreşedintele liberal.

Concret, Predoiu arată că, dacă legea a acordat un termen de 4 ani întârziaţilor care nu s-au îngrijit să-şi ia doctoratul, dar au tupeul şi pretenţia să fie "cadre universitare", termenul trebuia respectat. "Locul trebuia eliberat pentru alţii mai harnici şi mai capabili! Iată ce înseamnă să ai în fruntea Guvernului oameni de coada societăţii: prelungirea proastelor obiceiuri care ţin România în loc", a subliniat politicianul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne