Preda: USR a făcut o prostie cu mersul la Dăncilă. În aceeaşi zi, Şică a reamintit că doar el poate conduce un nou guvern

"Ai impresia că oamenii ăştia vor să decredibilizeze ideea de opoziţie", şi-a exprimat nemulţumirea deputatul european Cristian Preda, în contextul ultimelor evoluţii de pe scena politică.
Cristian Preda
Cristian Preda (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Europarlamentarul Cristian Preda a îndemnat opoziţia, printr-un mesaj pe pagina sa de socializare, să cadă de acord asupra unui premier, în contextul moţiunii de cenzură depusă împotriva Guvernului Dăncilă.

"USR a făcut o prostie: a mers la Dăncilă în ziua în care depunea, alături de PNL şi PMP, o moţiune de cenzură. Ca să nu rămână mai prejos, în aceeaşi zi, Şică Orban a reamintit că el şi doar el poate conduce un nou guvern. Ai impresia că oamenii ăştia vor să decredibilizeze ideea de opoziţie. (...) Credeţi că Orban a procedat corect? De ce trebuia USR să meargă azi în vizită la premierul pe care anunţa la Parlament că vrea să-l dărâme? I-am lăudat pe userişti de multe ori. Când greşesc, o spun. (S-au dus la Palatul Victoria - n.r.) ca să stea de vorbă cu marele jurist Tudorel Toader şi cu savanta Veorica", a scris Preda pe Facebook.

În opinia europarlamentarului, liderul PNL nu vrea cu adevărat să dărâme Guvernul, de aceea şi insistă asupra propriei persoane pentru preluarea funcţiei de premier în eventualitatea în care trece moţiunea.

Deputatul european crede că, în zilele următoare, opoziţia ar trebui să facă două lucruri: să cadă de acord asupra unui premier şi să negocieze cu UDMR, cu Victor Ponta şi cu minorităţile, susţinere pentru premierul cu pricina.

"Eu aş pune pe masă patru nume pentru şefia Guvernului: fostul comisar european Leonard Orban, fostul ministru de externe Bogdan Aurescu, fostul ambasador la UE Mihnea Motoc şi Corina Creţu. Oricare dintre ei ar putea întruni o majoritate anti-PSD", a precizat Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne