Preda, "şocat" de execuţia lui Alexandrescu. "În Guvern e tolerat bine mersi dl Tobă, care e plagiator"

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a fost "executat" după scandalul de la Operă, este de părere Cristian Preda.
Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Cristian Preda s-a declarat surprins de reacţia premierului Dacian Cioloş în cazul Vlad Alexandrescu. Într-o scurtă intervenţie pentru RFI, europarlamentarul a criticat "naţionalismul cu chip tehnocrat de la nivelul Guvernului, care şi-a găsit un susţinător şi în persoana preşedintelui Klaus Iohannis.

"Mi se pare că varianta pe care a oferit-o prim-ministrul lui Vlad Alexandrescu de a demisiona sau de a fi demis denotă faptul că, din păcate, în acest caz Dacian Cioloş a acţionat împins de vântul naţionalismului stupid, care s-a manifestat la Operă, pentru că ceea ce blochează situaţia la Operă este o ambiţie de tipul celei pe care o exprima Funar în anii '90 la Cluj, aceea de a decide româneşte, cu cinci de "r", dacă se poate.

Din păcate, înţeleg că şi preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu acest punct de vedere, cine e deschis, cine e european, cine mizează pe valorile universale ale culturii este evacuat. Eu sunt cu atât mai şocat de ceea ce s-a întâmplat cu această execuţie a lui Vlad Alexandrescu, cu cât în Guvern e tolerat bine mersi domnul Tobă, care e plagiator. Domnul Tobă e ministrul de Interne şi ar urma să organizeze alegerile locale.

Ideea că nu ai o problemă cu un ministru care a furat, punându-l să organizeze alegerile locale, dar ai în schimb probleme cu cineva ca Vlad Alexandrescu, care nu a răspuns curentului ultranaţionalist de la Operă, executând ceea ce vor neosecuriştii din lumea noastră publică este un scandal. Vă spun sincer că nu mă aşteptam să văd dezvoltându-se un soi de naţionalism cu chip tehnocrat la nivelul Guvernului şi, înţeleg, susţinut de preşedintele Klaus Iohannis", a declarat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne