Preambul la alegeri: Guvernul prezidenţiabilului Victor Ponta dă bani din nou la biserici

Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În  imagine, Victor Ponta
Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, Bucureşti 27-29 august 2014. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)

Secretariatul General al Guvernului a luat încă 14 milioane de lei din Fondul de rezervă al ţării, banii fiind distribuiţi pentru finanţarea a 13 mănăstiri, catedrale şi centre eparhiale.

Alocarea banilor a fost decisă în ultima şedinţă de guvern, relatează Mediafax.

Guvernul a mai dispus şi anterior, în 15 octombrie, alocarea a 6.000.000 de lei pentru finanţarea a doua catedrale din Madrid şi Barcelona, a Mănăstirii Lainici din judeţul Gorj şi a Catedralei Greco-Catolice din Cluj-Napoca.

De asemenea, tot de la Fondul de Rezervă al ţării, Guvernul a mai alocat în acestă campanie electorală în repetate rânduri bani pentru bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea, şef de campanie electorală al PSD. Banii primiţi din fondul de rezervă (85 de milioane plus 152 milioane ron) vor fi distribuiţi prin ordin de ministru baronilor locali.

Tot în această perioadă, Guvernul a decis alocarea către profesori a 150 euro/lunar, timp de noua luni, banii venind de această dată nu de la bugetul ţării, ci din fonduri europene. Şi tot cu fonduri europene, Guvernul va distribui 3,3 pachete cu alimente oamenilor nevoiaşi, cu drept de vot.