Prădătorul ajunge vânat: Harvey Weinstein, supranumit Porcul, va fi adus în instanţă săptămâna viitoare

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

Mogulul filmelor căzut în dizgraţie Harvey Weinstein, care a fost acuzat de mai multe femei de agresiune sexuală şi viol, ar putea fi adus în faţa unui Mare Juriu la începutul săptămânii viitoare.

Procurorul districtual din Manhattan intenţionează să îşi prezinte cazul în faţa Marelui Juriu şi să obţină punerea sub acuzare a lui Weinstein, a precizat NBC News 4 New York.

Robert Boyce, directorul departamentului de detectivi din cadrul NYPD (Departamentul Poliţiei din New York), a declarat săptămâna trecută că personalul său era ocupat cu strângerea de dovezi pentru posibila arestare a lui Weinstein pentru viol, adăugând că şi-au prezentat cazul la biroul procurorului districtual.

Procurorul districtual din Manhattan, Cyrus Vance, a declarat pentru NBC News 4 New York că nu poate comenta despre investigaţia în desfăşurare a lui Weinstein şi nici să discute despre rapoartele media care susţin că acest caz va fi prezentat săptămâna viitoare în faţa Marelui Juriu.

Vance a adăugat că personalul său lucrează cu NYPD la acest caz şi la alte investigaţii, afirmând: “Cooperăm când vine vorba de misiune, care este protejarea publicului şi prevenirea crimelor şi construirea de investigaţii şi cazuri”.

De asemenea, el a cerut victimelor de atacuri sexuale să contacteze persoanele de la biroul său.

Weinstein a angajat investigatori privaţi pentru a-şi spiona acuzatorii şi a monitoriza reporterii care îi investighează trecutul, potrivit unui raport publicat de ziarul New Yorker.