PPPDA: Televiziunea publică s-a transformat în unealta docilă mediatică a actualului regim

În Moldova, televiziunea publică a început să preia ştiri inventate şi transmise de mass media controlată de Vlad Plahotniuc, participând astfel la persecutarea şi hărţuirea liderilor partidelor de opoziţie şi a presei libere care critică actuala guvernare, menţionează liderul PPPDA, Andrei Năstase.
Lideri ai Partidului Platforma DA
Lideri ai Partidului Platforma DA (Epoch Times România)

În încercarea de face altfel de politică în Republica Moldova, Partidul Politic Platforma „Demnitate şi Adevăr” (PPPDA) a ajuns să fie atacat şi denigrat de guvernarea controlată de Plahotniuc, fiind preocupată în permanenţă de coruperea membrilor Platformei. Declaraţia aparţine liderului PPPDA, Andrei Năstase, potrivit căruia, în ultima perioadă, persecuţiile asupra membrilor şi liderilor Platformei au loc cu o intensitate şi mai mare.

„La 29 ianuarie 2017, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a devenit din nou ţinta unui atac mediatic concertat din partea guvernării controlate de Vladimir Plahotniuc. Prin intermediul media-holdingului său şi a televiziunii publice Moldova 1, care, oficial, este o instituţie independentă, finanţată din banii contribuabililor, în realitate – o tribună propagandistică partajată politic Partidului Democrat, în seara zilei de duminică, telespectatorii au aflat că cel mai important eveniment din ţara noastră îl reprezintă o declaraţie fabricată la GBC despre plecarea din partid a unui individ obscur din raionul Orhei, împreună cu o listă de necunoscuţi care efectiv nu au făcut parte niciodată din Platformă”, se arată într-o declaraţie a Platformei.

Membrii Platformei DA, consideră că prin difuzarea acestei ştiri mincinoase, televiziunea publică s-a demascat şi a arătat întregului popor că s-a transformat definitiv în unealta docilă mediatică a actualului regim antipopular.

„Suntem „flataţi” de atenţia sporită faţă de conferinţele teritoriale ale formaţiunii noastre din partea concernului propagandistic Plahotniuc, la care s-a alăturat făţiş şi televiziunea Partidului Democrat Moldova 1, pentru care denigrarea imaginii Platformei Demnitate şi Adevăr este mult mai importantă decât reflectarea problemelor stringente ale ţării, cum ar fi sărăcia, creşterea vertiginoasă a preţurilor la mărfuri, tarife şi servicii comunale, corupţia, lipsa justiţiei independente, situaţia criminogenă, exodul masiv al populaţiei, zecile de mii de copii care cresc fără părinţi, miliardul furat de la cetăţeni, achitarea căruia este pusă tot pe umerii lor şi multe altele”, a declarat liderul PPPDA.

Totodată, Năstase a ţinut că reitereze faptul că, „în pofida tuturor atacurilor şi linşajului mediatic, şantajului, coruperii, intimidărilor şi hărţuirii cu dosare penale fabricate împotriva activiştilor noştri, sugrumării presei independente şi aplicarea altor ilegalităţi împotriva oponenţilor politici, metode caracteristice unui stat autoritar, rămâne pe poziţiile ferme de a lupta pentru eliberarea statului nostru din ghearele regimului cleptocrat şi implementarea unor reforme reale în interesul tuturor cetăţenilor”.

Mai multe decât atât, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a venit cu un mesaj clar, adresat televiziunii publice, Moldova 1 căreia îi cere insistent să difuzeze declaraţiile de mai sus în calitate de drept la replică, în caz contrar, „ne rezervăm dreptul de a organiza acţiuni de protest în faţa sediului companiei”, întrucât „numai democraţie nu se poate numi ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova”.

„Au fost deschise mai multe televiziuni şi monopolizate de o singură persoană, însă este mai rău decât atunci când nu erau şi aveam o singură TV care ştiam că lucrează pentru partidul de la guvernare, pe timpul PCRM. Încercăm să prevenim aceste derapaje pentru a nu ajunge către comunism, către o dictatură feroce, pe care vom fi nevoiţi s-o răsturnăm prin mijloace pe care nu ni le dorim”, a conchis Năstase.