“Poziţia copilului”, cel mai de succes film românesc din ultimii 11 ani

Luminiţa Gheorghiu, actriţă
Luminiţa Gheorghiu, actriţă (Epoch Times România)

Surpriză în cinemtografie: Filmul "Poziţia copilului", în regia lui Călin Peter Netzer, a depăşit deja la sfârşitul săptămânii trecute, toate recordurile în materie de spectatori şi încasări pentru un film românesc din ultimii 11 ani în cinematografele din ţară.

Film premiat în luna februarie cu medalia Ursul de aur la Festivalul de la Berlin, "Poziţia copilului" a înregistrat 100.063 de spectatori. Filmul a întrecut în clasament producţiile care erau în top în ultimii ani şi anume "Filantropica" de Nae Caranfil (91.958 de spectatori) şi "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" în regia lui Cristian Mungiu (70.953 de spectatori), informează un comunicat MEDIAFAX.

"Poziţia copilului" a înregistrat recordul şi la încasări, cu 1.202.023,7 lei, aceasta fiind cea mai mare sumă pentru un film românesc din ultimii 20 de ani.

"Poziţia copilului" va fi prezent săptămâna aceasta şi la Festivalul Internaţional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca. Pelicula va rula pe 5 iunie, de la ora 17.00, la Cinema Arta (proiecţie specială pentru nevăzători), pe 6 iunie, de la 21.45, la Ursus Open Air din Piaţa Unirii, iar vineri, 7 iunie, de la ora 12.30, va fi programată o nouă proiecţie a filmului la Cinema "Florin Piersic".

Filmul "Poziţia copilului" a avut recent premiera în cinematografele din Germania şi Austria. Luna aceasta filmul va ajunge în Italia, din 13 iunie, şi Elveţia, din 25 iunie.

După filmele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010), care au obţinut de asemenea premii, "Poziţia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer , care de data aceasta a reuşit să bată toate recordurile româneşti.

Poziţia copilului prezintă cu duioşie şi umor viaţa de zi cu zi şi relaţia dintre o mamă dominatoare şi fiul ei adult. Poziţia copilului este un film despre urmările care pot apare în urma sufocării emoţionale pe care o simt copiii datorită dragostei dominante, despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii copiilor. Totodată, filmul prezintă "high-class-ului" românesc contemporan, cu implicaţiile de trafic de influenţă şi corupţie în instituţiile de bază ale societăţii şi extinderea lor asupra întregului sistem social şi economic din România zilelor noastre.

Rolurile principale sunt interpretate de Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache.

"Poziţia copilului" este o producţie Parada Film, în coproducţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soţi Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România. Campania de promovare a filmului în România a fost sprijinită de Uniunea Cineaştilor din România (UCIN) şi Institutul Cultural Român (ICR).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură