Poză de nuntă cu salvare inclusă

În timp ce poza pentru fotografiile de nuntă pe o plajă, un cuplu a observat un adolescent care se îneca în spatele lor: omul şi-a lăsat soţia şi s-a aruncat în valuri.
Cindy împreună cu Zac
Cindy împreună cu Zac (Beach Dream Weddings / SWNS.com)

Nuntă cu salvare pe plaja Shell Beach, în Golful Mexic, Alabama. Zac Edwards, în vârstă de 37 de ani, tocmai poza pentru albumul foto de nuntă împreună cu Cindy, după o ceremonie fabuloasă pe malul mării. Când, într-un anumit moment, oaspeţii au început să-şi îndrepte ochii spre mare şi să strige cuprinşi de panică. În spatele cuplului, care se săruta cu pasiune în acel moment, avea loc o tragedie: un băiat de 18 ani, Jamel Robinson, se lupta cu disperare împotriva valurilor Atlanticului.

Mirele, Zac Edwards, nu este însă o persoană ca oricare alta, ci un subofiţer al Gărzii de Coastă a SUA şi un expert în ştiinţe maritime; pe lângă faptul că este şi un om foarte curajos. „Tocmai îmi scosesem cămaşa - spune el - atunci când soţia mea mi-a strigat "Nu ai timp să-ţi scoţi şi pantalonii, aruncă-te!". Aşa că am luat o placă de surf, le-am spus copiilor de pe ţărm să se îndepărteze şi m-am scufundat în valuri”.

"Nu mai pot respira" au fost primele cuvinte ale adolescentului, atunci când Zac a ajuns la el, exact la timp. Să ia placa de surf şi să se arunce rapid între valurile mării s-a dovedit a fi o mutare bună: a servit să pună pe ea capul adolescentului, care nu mai era în stare să plutească, deoarece era epuizat de oboseală.

"Începusem să intru şi eu în panică - dezvăluie Zac – deoarece era foarte dificil de înotat cu acei pantaloni, iar curentul era prea puternic pentru a mă putea întoarce la mal". Din fericire, pompierii din Orange Beach, care se întorceau de la o altă salvare pe mare, i-au văzut şi au ajuns la cei doi cu ambarcaţiunile, aducându-i înapoi pe plajă.

După puţin timp au sosit chiar şi elicoptere, dar fără intervenţia în timp util a lui Zac, probabil la această oră Jamel ar fi fost mort: câteva minute şi oceanul l-ar fi înghiţit.

În acea zi, pe plajă flutura steagul roşu, dar avertismentul, aşa cum se întâmplă de multe ori în Statele Unite, a fost subestimat de mulţi.

Zac a riscat cu adevărat şi, cea mai fericită zi din viaţa lui a devenit şi mai specială acum, prin intervenţia sa curajoasă. "Nu mi-am dat seama de cât de periculoasă putea să fie situaţia până când nu m-am întins în pat în noaptea aceea", explică el, "mâinile încă îmi tremurau, nu puteam dormi din cauza adrenalinei".

Unele aventuri nu se uită atât de uşor şi nici căsătoria sau salvarea unei vieţi. Vor fi de neuitat pentru Cindy şi Zac.

Surse: Mirror, Men's Health