Povestea incredibilă a unui bărbat şi a unui crocodil care au trăit împreună timp de 20 de ani (video)

Prietenia dintre un om şi un crocodil
Prietenia dintre un om şi un crocodil

Credeţi că crocodilii sunt doar curajoşi şi sălbatici şi au în mintea lor doar mâncare? Ei bine, v-aţi putea răzgăndi după ce veţi vedea acest film, deoarece această poveste sfidează tot ceea ce ştim despre crocodili.

O legătură foarte neobişnuită între un bărbat şi un crocodil, o legătură care a durat până la moarte, moartea crocodilului.

Gilberto Shedden, un pescar din Costa Rica, cunoscut sub numele de Chito, l-a văzut pentru prima dată pe Pocho, crocodilul, în 1991, când l-a găsit rănit pe malurile râului Parismina. Împuşcat în ochi, se retrăsese să moară în acel loc.

Chito i-a îngrijit rănile crocodilului, care la acel moment cântărea doar 68 de kilograme, l-a hrănit din mâna sa cu carne de pui şi de peşte şi chiar a dormit lângă el, mângâindu-l şi sărutându-l în timp ce-i vorbea. „Mâncarea nu era suficientă. Crocodilul avea nevoie de dragostea mea ca să-şi recapete voinţa de a trăi”, povesteşte Chito.

Când Pocho şi-a redobândit puterea, după şase luni, Chito l-a eliberat în natură. Dar, în dimineaţa următoare, a fost surprins să-l găsească pe Pocho dormind în faţa casei sale. Acesta a fost începutul unei legături noi şi puternice cu Chito, care şi-a petrecut mult timp cu noul său „companion”, motiv care a dus la destrămarea căsătoriei sale.

„Din moment ce crocodilul m-a urmat până acasă şi venea la mine de fiecare dată când îl chemam pe nume, am înţeles că putea fi dresat”, a spus Chito.

„Un crocodil care se comportă ca Pocho este unul la un milion.”

Pocho a luat decizia de a trăi aproape de omul care i-a salvat viaţa, aşa că a devenit un membru al familiei Snedden. În scurt timp, Chito s-a recăsătorit şi a avut o fiică. Din fericire, noua sa familie adora crocodilul.

Pocho a crescut până la 5 metri lungime deşi cântărea peste 454 kg.

Povestea despre omul care putea înota în râu alături de un crocodil sălbatic s-a răspândit rapid. Un post local de televiziune a venit să filmeze cuplul care a devenit curând forte cunoscut.

În fiecare săptămână, timp de peste zece ani, cuplul a susţinut spectacole pentru turişti, în Siquirres, Costa Rica, demonstrând legătura lor incredibilă, înotând şi făcând trucuri împreună. Era clar că între cei doi se întâmpla ceva ieşit din comun. Pocho a murit din cauze naturale, în 2011, chiar în faţa casei lui Chito. Rămăşiţele crocodilului au fost păstrate şi sunt expuse permanent în muzeul local.

Crocodilul este considerat o comoară naţională în cultura din Costa Rica şi va fi păstrat în amintire de cei care au asistat la legătura incredibilă dintre om şi crocodilul său.

„Mă simt la fel ca înainte”, a spus Chito. „Nimic nu s-a schimbat, oamenii mă întreabă mereu de Pocho, îmi trimit poze cu el, spunându-mi cât de mult le-a plăcut spectacolul.”

Regizorul sud-african Roger Horrocks a făcut un documentar despre improbabilitatea acestei relaţii, cu puţin timp înainte să moară Pocho. Este fascinant şi îl puteţi viziona accesând clipul video de mai sus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură