Posibile proteste ale poliţiştilor la orizont. Societatea civilă rugată să se alăture

Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii sunt singura categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urma tuturor bugetarilor, susţin reprezentanţii SNAP cerând remedierea situaţiei.
(Arhivă) Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei
(Arhivă) Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie din România (SNAP) cere majorarea salariilor personalului Ministerului Afacerilor Interne şi avertizează că din 15 martie va declanşa proteste dacă lefurile angajaţilor MAI nu vor fi indexate în funcţie de noul salariu minim pe economie.

Potrivit news.ro, reprezentanţii SNAP i-au trimis ministrului de Interne, Carmen Dan, o adresă prin care cer aplicarea Hotărârii de Guvern nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut şi în cazul poliţiştilor, poliţiştilor de frontieră, jandarmilor şi pompierilor.

"Prin prezenta solicităm aplicarea HG 1/2017 şi lucrătorilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri) aşa cum este prevăzut, cu un calcul real, indicele de salarizare la salariul minim pe economie la nivelul anului 2017", i-au cerut reprezentanţii SNAP ministrului.

SNAP mai precizează că, până în prezent, nu au protestat, sperând că MAI le va acorda drepturile care li se cuvin potrivit legii.

"Poliţiştii, poliţiştii de frontieră, jandarmii şi pompierii sunt singura categorie bugetară care a rămas cu salarizarea în urma tuturor bugetarilor, adică la nivelul anului 2009, iar la vreme grea, când îşi fac datoria, cu toate riscurile, sunt lăudaţi de toate puterile statului, inclusiv de societatea civilă, aducându-le mulţumiri, chiar înmânându-le flori în semn de recunoştinţă", mai scriu reprezentanţii SNAP.

Nu în ultimul rând, poliţiştii se adresează societăţii civile, solicitându-le să le sprijine eventualele proteste ce vor urma dacă MAI nu va da curs doleanţelor lor.

"Dacă consideraţi că nu merităm privilegiul HG nr. 1/2017 ne rezervăm dreptul de a apela la bunătatea societăţii civile pentru a se alătura mişcărilor noastre de protest pe care le vom organiza în mod legal în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Totodată solicităm în regim de urgenţă stabilirea unei întâlniri între dumneavoastră şi conducerea organizaţiei noastre", i-a mai scris SNAP ministrului de Interne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne