Posibila prelungire a mandatului lui Juncker provoacă consternare

Jean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker (Epoch Times România)

Pensionarea preşedintelui eurocrat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar putea fi amânată potrivit unor noi rapoarte.

Mandatul lui Jean-Claude Juncker urmează să expire în luna octombrie a acestui an, însă retragerea ar putea fi amânată în condiţiile în care Bruxelles-ul încearcă să oprească Brexitul. Perspectiva ca Juncker, în vârstă de 64 de ani, să rămână la putere i-a îngrozit pe unii parlamentari. Jacob Rees-Mogg, un susţinător influent al Brexitului, a declarat: “UE are nevoie în mod clar de o altă conducere şi o nouă energie şi nu ca regimul actual eşuat să rămână la putere. Este foarte important să nu avem niciun fel de amânări, să mergem înainte cu Brexitul şi Marea Britanie să iasă [din bloc] în 29 martie [2019]”, potrivit Express.co.uk.

Juncker a negat în repetate rânduri faptul că ar avea o problemă cu băutura după ce a apărut clătinându-se la diverse evenimente oficiale.

Anterior, el declarase: “Credeţi că aş mai fi în funcţie dacă aş consuma coniac la micul dejun? Acest lucru mă întristează cu adevărat şi chiar a determinat-o pe soţia mea să se întrebe dacă o mint, din moment ce nu beau alcool când sunt acasă”.

Mandatul de 5 ani al lui Juncker, fost premier al Luxemburgului, urmează să expire în 31 octombrie, însă acum există o reală posibilitate ca el să rămână la putere până la finalizarea Brexitului.

Ştirea bombă a fost publicată după ce Daily Express a aflat că UE a luat măsuri pentru a amâna Brexitul pentru cel puţin un an după ce s-a discutat la “nivel oficial” despre posibilitatea extinderii Articolului 50.

Parlamentarul conservator David Davies a afirmat: “Acest lucru urmăreşte doar să ne împiedice să plecăm, dar este simplu: putem ignora dorinţa a 17,4 milioane de oameni, putem accepta un fel de compromis sau putem pur şi simplu să ieşim”.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al lui Juncker, Margaritis Schinas, a declarat: “Nu voi specula despre niciun lucru care ar putea fi sau nu ar fi posibil, sau care riscă să se întâmple după expirarea legală a mandatului Comisiei Juncker”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe