Poroşenko ordonă o anchetă privind acuzaţiile legate de motoarele de rachetă nord-coreene

Preşedintele ucrainean a declarat că a ordonat lansarea unei investigaţii urgente, complexe şi depline asupra unui raport media care susţine că Phenianul ar fi cumpărat motoare de rachete de la o fabrică din Ucraina.
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko.
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko. (Sean Gallup/Getty Images)

Petro Poroşenko a scris miercuri pe pagina sa de Facebook că ancheta va fi condusă de secretarul Consiliului pentru Securitate şi Apărare Naţională.

Investigaţia se va efectua cu colaborarea Comisiei pentru Politica de Cooperare Militaro-Tehnică şi Controlul Exporturilor, precum şi a uzinei de rachete Yuzhmash, a scris Poroşenko, adăugând că un raport asupra rezultatelor ar trebui să fie publicat în 3 zile.

Anunţul a fost făcut la două zile după ce publicaţia americană New York Times, citând o analiză realizată de un expert în rachete şi evaluări secrete ale agenţiilor americane de informaţii, a afirmat că “succesul Coreei de Nord în testarea unei rachete balistice intercontinentale, care pare să fie capabilă să lovească Statelor Unite, a fost posibilă prin cumpărarea de pe piaţa neagră a unor puternice motoare de rachetă, probabil de la o fabrică ucraineană”.

Oficialii ucraineni au negat deja raportul New York Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe